Spring naar mobiele navigatie

Congressen

CPS Congressen

CPS organiseert inspirerende congressen voor professionals in het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en de kinderopvang. Altijd over actuele thema's die spelen in de branche. Zo werken we samen aan het beste onderwijs voor de leerlingen van nu en de samenleving van morgen.
CPS Congressen foto.jpg

Inspiratiedag Formatief handelen in de les

Donderdag 3 oktober 2024 | 10.15 - 16.30 uur | € 425,- | CPS Amersfoort

Hoe zorg je dat het leren meer tijdens de lessen plaatsvindt en dat leerlingen actiever bij de lessen betrokken worden? Formatief handelen helpt je hierbij. Tijdens deze inspiratiedag staat het toepassen van formatief handelen in jouw lessen centraal. In ontwerpateliers ga je op zoek naar mogelijkheden om je lessen formatief te maken. Ook volg je een verdiepende workshop over een van de onderdelen uit de formatieve cyclus. Aan het eind van de dag ga je geïnspireerd, met praktische ideeën en een lesontwerp naar huis.

MEER INFO & INSCHRIJVEN

4e Nationaal Congres Zelfregulerend Leren

De stem van de leerling

Vrijdag 15 november 2024 |  09.00 - 17.30 uur | € 499,- | Buitenplaats KameryckHoe ontwikkel je proactieve, taalvaardige en zelfregulerende kinderen en jongeren?

Het vermogen om jezelf goed en respectvol uit te kunnen drukken helpt leerlingen op school, maar ook in de rest van hun leven. Het jonge kind, de leerling of student moet daartoe zijn eigen leren, emoties en gedrag kunnen reguleren. En hij heeft taal nodig voor de verwerking en uiting van kennis en vaardigheden. Taal en denken zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met zelfregulerend leren zet je het talige brein van je leerlingen aan het werk! 

Tijdens dit congres leer je hoe zelfregulerend leren en goede taalvaardigheid leidt tot proactieve en zelfregulerende leerlingen en studenten. Maar ook hoe je jouw leerlingen actief en effectief kunt begeleiden, zodat ze vol vertrouwen hun stem durven laten horen! Experts uit de neuropsychologie, onderwijs- en taalkunde delen hun inzichten en geven praktische tools die je direct kunt toepassen in je eigen lesprakijk. Je volgt deze dag plenaire lezingen en themasessies.

Keynote sprekers

  • Prof. Dr. Renate de Groot - Zelfregulerend leren een levenslang bouwproces
  • Prof. Dr. Peter Hagoort
  • Dr. Ben van der Hilst - Het kan zoveel mooier

Meer info & inschrijven

Inspiratiedag Denken activeren in de klas

Woensdag 29 januari 2025 | 09.30 – 17.00 uur | € 485,- | CPS Academie Amersfoort

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er nu eigenlijk omgaat in de hoofden van de leerlingen en studenten in de klas? Hoe kom je verder dan de reflex ‘Is het voor een cijfer’ of ‘Komt dit op de toets’? Is het genoeg als ze jouw vak net begrijpen, of wil je ze er ook kritisch mee leren denken? 

Tijdens deze inspiratiedag volg je, onder leiding van CPS-experts, plenaire lezingen en neem je deel aan een proeverij van workshops en ontwerpateliers. Je komt meer te weten over de rol van denken in het leerproces en aan het eind van de dag heb je praktische ideeën en een concreet lesontwerp om in je les het denken te activeren. 

MEER INFO & INSCHRIJVEN

Zoek in de website