Professionaliseren met het team

Teamscholing

Van schoolontwikkeling tot training op maat

'Voor ons docententeam zijn wij op zoek naar een training over formatief handelen in de les. Kunnen jullie voor de directeuren in onze stichting een scholing verzorgen die gericht is op de analyse van de leeropbrengsten, kwaliteitsverbetering en kwaliteitszorg? Kan CPS ons mentorenteam scholen in een meer coachende rol naar de leerlingen toe? Bieden jullie een teamtraining met inhoudelijke expertise over leesonderwijs? Wij willen tijdens onze studiedag begeleiding bij het formuleren van een visie op het onderwijs aan het jonge kind.' Het zijn zo maar een paar voorbeelden van vragen die dagelijks bij ons binnen komen.
Aanvraag teamscholing
Foto bij thema professionalisering - website.png


Wil je je als team scholen en duurzaam ontwikkelen vanuit een gezamenlijke mindset? We bieden allerlei trainingen en begeleiden scholen die een veranderingsproces op gang willen brengen. Daarvoor versterken we de kennis en vaardigheden van leraren, leidinggevenden en teams. 

Omdat elke school zijn eigen uitdagingen heeft, leveren we maatwerk. We werken samen met de school en vaak ook binnen de school. Een blijvend resultaat streven we na. Dat vraagt zowel professionalisering als schoolontwikkeling: de specialismen van CPS. 


     Aanvraag teamscholing     

Ervaren adviseurs en trainers met veel expertise

Als je schoolbreed aan een specifiek thema werkt, wil je scholing met een inhoudelijk programma dat hier naadloos op aansluit. Met veel specialisten in huis kunnen we voor elk onderwerp de beste expert(s) voor je selecteren. Of het nu gaat om een training, een serie workshops of een belangrijke keynote spreker. 

Veel expertise onder een dak

Met zo'n 35 specialisten hebben wij een schat aan kennis in huis op actuele thema's zoals: didactiek, pedagogiek, leiderschap, schoolontwikkeling, taal, rekenen, burgerschap, ouderbetrokkenheid, het jonge kind, kansengelijkheid en Leader in Me / De 7 gewoonten van Covey. Ook ondersteunen we bij vraagstukken rondom het lerarentekort, de basisvaardigheden en zelfregulerend leren.

Ervaren adviseurs en trainers

Onze adviseurs en trainers zijn echte experts als het gaat om vakinhoud, vakdidactiek, pedagogiek en inzichten hoe mensen tot leren komen. Ze kennen het vak als geen ander omdat ze zelf les of leiding hebben gegeven in het onderwijs. Onze trainingen worden door de deelnemers met gemiddeld een 8.6 beoordeeld.

Kwaliteit staat voorop

  • Leren door te doen: praktisch en gericht op jouw schoolsituatie
  • Gebaseerd op de meest recente inzichten.
Cedeo keurmerk onderwijsadvies 2022

Cedeo-erkend

Onze trainingen zijn Cedeo-erkend. We krijgen dit keurmerk omdat 
94,4% van de deelnemers (zeer) tevreden is. 

Lees hier de samenvatting van het Cedeo rapport.

Keurmerk_Onderwijsontwikkeling_RGB_Groen-groot-scaled

Keurmerk Onderwijsontwikkeling

CPS heeft het keurmerk Onderwijsontwikkeling. Dat is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de onderwijsadviesmarkt, afgegeven door Onderwijsontwikkeling Nederland.

  

CRKBO_Instelling

CRKBO-registratie

CPS voldoet aantoonbaar aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. 


     Aanvraag teamscholing     

Professionaliseren in een bredere aanpak

Voorbeelden uit de praktijk

Wij helpen je om succesvol veranderingsprocessen en schoolontwikkeling op gang te brengen. Wij begeleiden het proces, geven gericht advies en verzorgen professionalisering op maat.
Bekijk hier enkele voorbeelden van opdrachten en klantcases 

marimba bij klantcase.jpg     


Annabelle van Wijk
Directeur CBS Marimba

Wilde de sociale veiligheid vergroten met de 7 gewoonten van Covey (The Leader in Me).

Lees de klantcase

Kees Kalkman
Kwartiermaker HR-functie CVO

Wilde een management development traject om goed werkgeverschap te tonen. 

Lees de klantcase

Lees meer klantcasesraag

CPS Academie

In het trainingsaanbod van CPS Academie richten we ons op actuele vragen ten aanzien van vakinhoud, didactiek, pedagogiek en hoe leerlingen tot leren komen. Maar ook op thema's als leiderschap, schoolontwikkeling, burgerschap en het samenwerken met ouders. Daarnaast kunnen docenten bij ons bijvoorbeeld examentrainingen volgen. Grote kans dus dat je in het aanbod van CPS Academie precies de training vindt die je zoekt. De meeste trainingen kunnen ook op school als teamtraining worden gegeven, al dan niet met een stukje maatwerk. Bekijk hier het actuele aanbod aan trainingen.

Aanvraagformulier teamscholing

Zoek in de website