Spring naar mobiele navigatie

Over CPS

Over CPS

CPS adviseert scholen die zich duurzaam willen ontwikkelen. We ondersteunen scholen, leraren, leidinggevenden en onderwijsteams in heel Nederland om hun ambities waar te maken. Dat doen we met advisering en met trainingen op scholen zelf en bij de CPS Academie in Amersfoort. Een blijvend resultaat streven we na. Daarom zijn professionalisering en schoolontwikkeling de specialismen van CPS.
Afbeeldingzalen00003.png

CPS is een landelijk opererende organisatie in schoolontwikkeling en professionalisering. Met circa 35 medewerkers adviseren en begeleiden wij ambitieuze scholen met leerlingen en studenten van 2 tot 18 jaar. Maar ook gemeenten en de rijksoverheid maken gebruik van de diensten van CPS.

Wat doet CPS? 

We bieden allerlei trainingen en begeleiden scholen die een veranderingsproces op gang willen brengen en zich duurzaam willen ontwikkelen. Daarvoor versterken we de kennis en vaardigheden van leraren, leidinggevenden en teams. We spreken de taal van het management, maar ook van de leraar voor de klas. 

Omdat elke school zijn eigen uitdagingen heeft, leveren we maatwerk. We werken samen met de school en vaak ook binnen de school. Een blijvend resultaat streven we na. Dat vraagt zowel professionalisering als schoolontwikkeling: de specialismen van CPS. 

Wil je meer weten over waar CPS voor staat en wat onze plannen voor de komende jaren zijn? Blader dan door onze online brochure over de strategie van CPS 2024-2026:

CPS Onderwijsontwikkeling en advies - strategie 2024-2026

Waarom kiezen scholen voor CPS? 

 • Inhoudelijk sterk
  We hebben een enorme kennis van vakinhoud, vakdidactiek, pedagogiek en hoe leerlingen tot leren komen. De laatste wetenschappelijke inzichten zijn bij ons bekend, we innoveren en weten wat werkt. Met specialisten op verschillende vakgebieden bieden we scholen in het hele land expertise. 
     
 • Veel ervaring
  Wij hebben al honderden scholen begeleid. Al die kennis en ervaring zetten we graag ook in voor andere scholen. We hebben de ervaring dat het ons in korte tijd lukt om veel waarde toe te voegen. Wij hebben passie voor onderwijs en kennen het vak van lesgeven als geen ander. Onze onderwijsadviseurs hebben bijna allemaal namelijk zelf ook les- en/of leidinggegeven. 
 • Betrokken en ambitieus
  Wij helpen je ambities waar te maken en gaan voor duurzaamheid: als onze adviseur klaar is,willen we graag dat de gerealiseerde verbeteringen blijvend zijn. 


Kwaliteit staat voorop

Cedeo keurmerk onderwijsadvies 2022

Cedeo-erkend

Onze trainingen zijn Cedeo-erkend. We krijgen dit keurmerk omdat 
94,4% van de deelnemers (zeer) tevreden is. 

Lees hier de samenvatting van het Cedeo rapport.

Keurmerk_Onderwijsontwikkeling_RGB_Groen-groot-scaled

Keurmerk Onderwijsontwikkeling

CPS heeft het keurmerk Onderwijsontwikkeling. Dat is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de onderwijsadviesmark, afgegeven door Onderwijsontwikkeling Nederland.

  

CRKBO_Instelling

CRKBO-registratie

CPS voldoet aantoonbaar aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. 


Voor wie werkt CPS?
 

We werken voor leraren, intern begeleiders, schoolleiders en besturen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs.


Op de hoogte blijven?

Gratis inspiratie, kennis en updates via de CPS Nieuwsbrief. Ontvang 'm 1x in de zes weken in uw mailbox.

Aanmelden Nieuwsbrief


Meer weten? 

Kijk bij actuele thema's. Wil je een vrijblijvend adviesgesprek, neem dan contact met ons op: 033 453 43 43 of cps@cps.nl

Lees verder over CPS

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website