Spring naar mobiele navigatie

Schoolontwikkeling

Schoolontwikkeling

De samenleving verandert continu en scholen willen hier met hun onderwijs en organisatie op aan blijven sluiten. Daarom is schoolontwikkeling een blijvend punt op de agenda. De gevolgen van de coronamaatregelen zijn daar een concreet voorbeeld van. Maar ook een inspectiebezoek, teruglopende leerlingaantallen, ongemotiveerde leerlingen of de wens om excellent te worden, kunnen het startpunt zijn van een duurzame schoolontwikkeling.
Neem contact op
bij blog miriam.jpg

Het onderwijs in Nederland is vaak nog heel traditioneel klassikaal en stamt grotendeels uit het begin van de 19e eeuw. Steeds meer schoolleidingen zien dat de toekomst wat anders van leerlingen vraagt dan ze nu op school krijgen aangeboden. Scholen willen daarom steeds vaker hun onderwijs grootscheeps aanpassen.

Ambities

Je hebt ambities en wilt van jouw school een moderne en sterke school maken. Hoe richt je het onderwijs anders in? Durf je de school compleet nieuw te organiseren? Groepen los te laten? Vakken geïntegreerd aan te bieden? Spannende vragen en ontwikkelingen waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. CPS heeft hiervoor de kennis en tientallen jaren ervaring bij vele scholen.

Maatwerk

Elke school is verschillend en zit in een andere fase. Een verandertraject vraagt daarom altijd om maatwerk. Met ruim 30 onderwijsadviseurs uit verschillende disciplines heeft CPS altijd de juiste specialisten voor elke schoolontwikkeling.

Betrokkenheid

Het is belangrijk dat nieuw beleid door de hele school gedragen wordt. Want veranderen kan alleen als iedereen meewerkt. Daarom ontwerpen we het veranderplan altijd samen met de school. Niet alleen met bestuur en directie, maar ook met docenten en andere medewerkers.

Verankering

We coachen en professionaliseren leidinggevenden, zodat zij de veranderingen kunnen blijven uitdragen. We bieden theorie, maar ook praktische handvatten en werkvormen. En we zorgen ervoor dat de school, met onze steun, de ontwikkeling zelf inzet en voortzet.

Kijk ook bij

Trainingen

Deze trainingen kunnen ook op school worden uitgevoerd.

Blogs

over de sterke school

Hoe houd ik de docent aan?

Wat een foute titel! Een docent weet echt wel wat hij/zij wil en te doen heeft!  Na de zomervakantie gaat iedereen, leerling, docent en leidinggevende vol goede moed aan de slag, maar hoe effectief is dat? Zo tegen de herfstvakantie is de dagelijkse gang der dingen een feit en lukt het soms nauwelijks meer de focus op stimulerend lesgeven of ander voorgenomen ontwikkeling vast te houden. Leerlingen lijken wat in te dutten, of alleen voor hun toets resultaten te willen werken.

Lees verder

Drie stappen voor betere teamleiders en middenmanagers in het onderwijs

Een pas gestarte teamleider vergeleek zich met een koekje. Nou ja, eigenlijk met de laag tussen twee koekjes. U kent ze wel, zo'n Choco Prince. Was dat nou een goede vergelijking? In ieder geval weten we van middenmanagers dat ze in het midden zitten. Met één been (en soms nog meer dan dat) staan ze voor de klas en met het andere in de schoolleiding. Manusje van alles, regelaar, kop van jut, primus inter parus, … choco prince.

Lees verder

Een levende visie vraagt een brandend vuur

Door het versterken van persoonlijk leiderschap krijgt iedere leerling het beste onderwijs. Dit motto is te vinden achterop mijn visitekaartje omdat het voor mij de essentie is van leiderschap. Als het persoonlijk leiderschap van onderwijsprofessionals wordt versterkt, wint het onderwijs op een geweldige manier aan kwaliteit. Dit persoonlijke motto loopt als een rode draad door mijn werk als onderwijsadviseur.

Lees verder

Het CPS boek

over de sterke school

Gouden regels voor een sterke school.jpgDit boek presenteert vijf gouden regels voor een sterke school. Deze gouden regels geven, op een toegankelijke manier, inzicht in de factoren die cruciaal zijn voor schoolsucces in het voortgezet onderwijs. De kernboodschap is: zet altijd het leren van de leerlingen centraal in alles wat op uw school gebeurt. En betrek daarbij iedereen in de school, op alle niveaus.

Meer informatie

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website