Spring naar mobiele navigatie

Het Jonge Kind

Het Jonge Kind

Jonge kinderen zijn van nature ontzettend nieuwsgierig en leergierig. Ze leren via spel en activiteiten en zijn van meet af aan uit op sociale verbinding en op het verwerven van kennis en vaardigheden. Kleuters leren vooral in situaties waarin ze worden uitgedaagd, zelf actief kunnen zijn, aan het denken worden gezet en ruimte krijgen om te onderzoeken. Interactie en een rijke en stimulerende leeromgeving zijn voorwaarde.
Neem contact op
Het jonge kind - thema.jpg

Hoe kun je je onderwijs goed afstemmen op de mogelijkheden en behoeften van jonge kinderen? Dat is nu precies de vraag waar wij warm voor lopen en waarin wij graag met scholen meedenken. Wij geven advies, verzorgen scholing en begeleiding op maat en denken graag mee hoe ambities waar te maken en daarin ook keuzes te maken. 

Scholen schakelen ons vaak in op thema’s als:

  • Het samenstellen van een beredeneerd aanbod
  • Mondeling taalonderwijs en geletterdheid
  • De reken-wiskundige ontwikkeling van peuters en kleuters
  • Meetkunde in de kleutergroep
  • Executieve functies 

Wij hebben al veel scholen en voorschoolse voorzieningen begeleid naar betere resultaten. Zo hebben we veel ervaring en kennis opgedaan over wat wel, en wat niet werkt. Dat zetten we ook graag in om uw ambities waar te maken en in korte tijd veel waarde toe te voegen. Wij werken voor individuele scholen, maar doen ook graag projecten in opdracht voor besturen en gemeenten.

Studiedagen Het jonge kind voor leidinggevenden

Deze trainingen kunnen ook op school worden uitgevoerd.

Overige trainingen

Deze trainingen kunnen ook op school worden uitgevoerd.

Heb je een vraag of wil je advies?

Neem dan contact op met Jeroen of Miriam

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website