Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Arjan de Lange

Berichten van "Arjan de Lange"

 1. Zijn jouw leerlingen toeschouwer of deelnemer?

  22 oktober 2020 om 17:04 - door Arjan de Lange - 0 reacties

  “Zijn jouw leerlingen toeschouwer of deelnemer van hun eigen leerproces?” Een belangrijke vraag. Het is zo essentieel voor een leerproces of een leerling zichzelf toeschouwer voelt van het proces en bij alles wat er gebeurt buiten zichzelf  naar de oorzaak zoekt… 

  Lees meer over "Zijn jouw leerlingen toeschouwer of deelnemer?"

 2. Zeg eens eerlijk: ben jij te vertrouwen?

  5 juli 2020 om 16:30 - door Arjan de Lange - 1 reactie

  Hoe je als leidinggevende een fundament ontwikkelt van een effectief team.

  Zeg eens eerlijk. Ben jij te vertrouwen? Natuurlijk ben jij te vertrouwen! Je hebt al ja gezegd, voordat je er over nadenkt. Zo’n vraag voelt bijna als een belediging! Maar is dat echt zo? Vertrouw jij volledig op jezelf? En wat zie je in je omgeving? Want jij bent toch meer te vertrouwen, dan iedereen om je heen. 

  Lees meer over "Zeg eens eerlijk: ben jij te vertrouwen?"

 3. Hoe Atlantis haar leerlingen voorbereidt op de 21ste eeuw

  28 mei 2014 om 09:04 - door Arjan de Lange - 0 reacties

  Er is steeds meer aandacht voor wat we meestal de '21e eeuw vaardigheden' noemen. Vaardigheden die passen bij onze nieuwe manier van leren, leven en werken, zoals creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen, leiderschap, sociale vaardigheden en nog veel meer competenties. Scholen zoeken naar manieren om, naast de nadruk op bijvoorbeeld rekenen en taal, het eigene van de leerling meer voorop te stellen. Basisschool Atlantis vond in ‘de 7 gewoonten van Stephen Covey’ handvatten om hun leerlingen de zo begeerde vaardigheden aan te leren. Arjan de Lange, leraar groep 4 en leider van het 'lighthouseteam' vertelt over deze pionierende school.

  Lees meer over "Hoe Atlantis haar leerlingen voorbereidt op de 21ste eeuw"

 4. Wat overtreft ieder programma tegen pesten?

  26 november 2013 om 12:00 - door Arjan de Lange - 1 reactie

  Pesten; scholen doen er alles aan om het tegen te gaan. Sterker nog: in de onderwijswereld verschijnt regelmatig een nieuw programma om dit probleem aan te pakken. De oplossing ligt volgens mij echter voor het oprapen. Het school breed volgen van het leiderschapsproces van de ‘The Leader in Me’ overtreft iedere populaire anti-pest methode. Ik ben benieuwd of ik je kan overtuigen!

  Lees meer over "Wat overtreft ieder programma tegen pesten?"

Zoek in de website