Spring naar mobiele navigatie

Coaching

Coaching

We leven in een snel veranderende en complexe samenleving. Ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op: wat vandaag belangrijk is, is morgen achterhaald. Dat vraagt om voortdurend meebewegen. Door docenten, maar ook door schoolleiders, bestuurders en anderen in het onderwijs.
Neem contact op
Bij blog schoolcoaching Guido 112020.jpg

Veerkracht en balans is nodig. Maar hoe zorg je daarvoor in alle hectiek? Een goede coach geeft je een steuntje in de rug. Die helpt je om even stil te staan en te reflecteren. Met persoonlijke aandacht, spiegelen en met vragen die je stimuleren om verder te denken. Coaching geeft je nieuwe ideeën en handvatten om door te kunnen en je goed te voelen. 

Waarom coaching bij CPS?

CPS kent het onderwijs van binnen en buiten. Van het primair onderwijs tot het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en van docenten tot schoolleiders en bestuurders. We begrijpen vanuit ervaring in welke situatie je zit en hoe we je kunnen helpen. Onze coaches zitten door het hele land en werken met de professionele uitgangspunten van Nobco coaching. 

Soorten coaching

CPS biedt allerlei vormen van coaching. 

Persoonlijke coaching

Iedereen in het onderwijs moet in deze heftige tijd alle zeilen bijzetten. Dan is het fijn om wat ondersteuning te krijgen. Iemand die je helpt bij je vragen en onzekerheden. Hoe pas ik me aan aan de nieuwe omstandigheden? Hoe zorg ik ervoor dat de kwaliteit van mijn onderwijs op peil blijft in deze crisistijd? Persoonlijke coaching helpt je in je kracht te komen en te blijven. 

Teamcoaching

Teamcoaching helpt het team en de gezamenlijke doelen weer te verbinden. Wat is ieders kwaliteit? Hoe werk je effectief samen? De teamleden krijgen inzicht in hun eigen rol en bijdrage voor het slagen van het team als geheel. 

Management Drives

Wat drijft jou in je werk? Met de methode Management Drives krijg je inzicht in de persoonlijke drijfveren van jou of je team. Door denkpatronen en gewoontes in beeld te brengen via een vragenlijst achterhaal je jouw drijfveren.

De uitslag geeft verrassende nieuwe inzichten in jouw drijfveren, energiebronnen, -lekken, en onbenut potentieel. Je ontdekt welke taken bij jou passen, en wat jij jouw organisatie te brengen hebt. Als je MD met jouw team afneemt, zul je elkaar beter kunnen begrijpen en synergetisch werken door onderlinge verschillen gericht in te zetten. Hiermee kan een team doelen sneller bereiken.

Een coachtraject bij CPS kan je helpen om jouw verworven inzichten te vertalen naar concrete toepassingen voor in de praktijk. CPS coacht individuen en teams om daarmee gezamenlijke effectiviteit en werkplezier te vergroten.

Management Drives is zeer geschikt voor zowel persoonlijke coaching als teamcoaching. Meer weten? Kijk op www.cps.nl/management-drives.

Leercoaching

Leercoaching is een aanvulling op een training. Heb je een training gevolgd en wil je nog meer leren of wat extra hulp om het geleerde toe te passen? De coaches van CPS helpen je om het leerproces na de training voort te zetten. 

Overige coaching

CPS biedt ook Loopbaancoaching en coaching op je functie of rol. 

Coach kiezen

Een goede match tussen coach en coachee is één van de belangrijkste succesfactoren voor coaching. Tijdens een intakegesprek analyseren we wat de coachingsvraag is: wat wil je leren? Waar wil je je verder in ontwikkelen? Wat voor soort coach vind je prettig? Op basis daarvan stellen we iemand aan je voor. We checken of het inderdaad klikt en zoeken anders verder tot je tevreden bent. 

Vorm

CPS biedt coaching op verschillende manieren: live, online en wandelend. 

Wil je verder praten over de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op.

Kijk ook bij

Trainingen

Blogs

Dilemma voor de schoolcoach: adviseren of coachen?

Het is één van de meest terugkerende vragen in Module 1-Basisvaardigheden van de CPS-Opleiding tot Schoolcoach: “Hoe blijf ik in mijn coachende rol als een leraar die ik coach om advies vraagt? Soms wil de schoolcoach zelf graag een advies geven, maar adviseren is echter geen coachen. In deze blog geef ik drie manieren om een advies op een coachende manier in te zetten.

Verder lezen

Pedagogisch coachen: Hoe leer ik leerlingen vanuit zelfeffectiviteit leren?

In dit blog gaan we dieper in op de leerling die denkt dat hij/zij de (leer)activiteit niet aankan. ‘Ík durf dit niet, want ik kan het toch niet. Dus doe ik maar niks en stel het uit’. Hoe kan je deze leerlingen zo coachen dat ze deze leertaak wel op zich nemen?  

Verder lezen

Het geheim van vakdidactisch coachen: leer leerlingen succesvol leren

Leraren vragen ons vaak: ‘Hoe kan ik mijn leerlingen/studenten motiveren?’ Of: ‘Hoe stimuleer ik bij hen een proactieve leerhouding?’ In dit blog lichten we toe hoe je door vakdidactisch te coachen jongeren bij de les houdt én hen beter laat leren.

Verder lezen

Heb je een vraag of wil je advies?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website