Spring naar mobiele navigatie

Zelfsturing en executieve functies

Zelfsturing en executieve functies

De kleine kapitein

Executieve functies en zelfsturing zijn ‘hot’ in het veld van het jonge kind. Dat is niet voor niets: ze vormen de basis voor de ontwikkeling en het leren van ieder kind en voor succes later in het leven. Het werken aan zelfsturing vraagt een op de ontwikkeling gerichte aanpak. Op alle momenten van de dag. Met spel en spelend leren als uitgangspunt. Dit gedachtengoed heeft CPS uitgewerkt in de aanpak die we De kleine kapitein noemen.
Neem contact op
De  kleine kapitein.png

De rol van executiev functies en zelfsturing
Bij executieve functies gaat het om plannen, flexibiliteit, aandacht vasthouden en het onderdrukken van prikkels. Het zorgt ervoor dat kinderen hun eigen gedrag gaan reguleren en zichzelf leren aansturen. Zelfsturing is een voorwaarde om te kunnen leren en samenwerken. Met De Kleine Kapitein leren we leerkrachten en pedagogisch medewerkers om te herkennen op welke momenten van de dag leerlingen hun zelfsturingvaardigheden kunnen inzetten, en op welke momenten daar extra hulp bij nodig is.

Ook aan de slag met zelfregulerend leren?
Heb jij ook het idee dat werken aan zelfsturing het verschil kan maken in jouw groep? Wil je op een doordachte en duurzame manier aan de slag met zelfregulerend leren? Bekijk ons aanbod in de academie of neem contact op met een van onze adviseurs voor een training bij jou op school. Van een inspiratiesessie tot een in-company traject van De Kleine Kapitein.

Lees meer over:

In de academie

Deze trainingen kunnen ook op school worden uitgevoerd.

Heeft u een vraag of wilt u advies?

Neem contact op met Jeroen, Lilian of Miriam

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website