Sluiten

Zoeken in de website

Examenresultaten omhoog?

Leer je leerlingen specifieke examentaal

De examens van alle vakken worden steeds taliger. Het gevolg is dat leerlingen taalvaardiger moeten zijn en bijvoorbeeld goed moeten kunnen lezen om de vragen te begrijpen en om op de gewenste manier te beantwoorden. Als docent kun je de leerlingen helpen door extra aandacht te besteden aan specifieke examentaal en je leerlingen voor te bereiden op het lezen en beantwoorden van examenopgaven.

De volgende trainingen bieden wij aan als open aanbod bij CPS Academie of incompany bij u op school:

Examentaaltraining >

Examentraining Nederlands havo/vwo > 

Examentraining Nederlands vmbo >

Examentraining voor MVT >

Examentraining voor exacte vakken >

Examentraining voor mens- en maatschappijvakken >

Training Examinatoren praktijkexamens vmbo >

Alle examentrainingen


Deze training is bestemd voor vakdocenten die met een centraal eindexamen voor hun vak te maken hebben. Er zijn verschillende varianten van de training. De training wordt aangeboden via CPS Academie, maar kan ook op uw school gegeven.

Populaire blogs

De examenvoorbereiding van 2017 begint nú!

De examens staan voor de deur en daarmee ook de lange dagen met nakijkwerk. Je zult fraai geformuleerde antwoorden tegenkomen, maar ook kromme zinnen.

Lees het blog

Examenvoorbereiding? Zo voorkom je dat je leerlingen struikelen over taal

Leerlingen lopen onnodig punten mis omdat ze onvoldoende taalvaardig zijn of onvoldoende toetskennis hebben. Het goede nieuws: als vakdocent heb je hier veel meer invloed op dan je misschien denkt. In dit blog lees je hoe je leerlingen gericht voorbereidt op de examens.

Lees het blog