Spring naar mobiele navigatie

Spel

Spel

Door middel van spel ontwikkelen jonge kinderen hun denkvermogen, hun sociale en cognitieve vaardigheden. Ze ontdekken veel nieuwe dingen, doen ervaringen op en leren nieuwe woorden. Het leert ze omgaan met emoties en stimuleert het de creativiteit en verbeelding. Ook helpt het bij de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek. Door als jonge kindprofessional mee te spelen met kinderen help je bij de ontwikkeling van deze vaardigheden en bouw je aan een positieve en ondersteunende relatie met het jonge kind.
Neem contact op
meerdere kinderen in gymzaal.png

De ongekende kracht van spel

Spel is voor de ontwikkeling van kinderen heel belangrijk. Uit recent onderzoek blijkt dat spelstimulering en gerichte spelondersteuning enorme meerwaarde hebben en nodig zijn om spel van kinderen op een hoger plan te tillen. Wij laten je graag de kracht van spel en de waarde van het geven van goede spelbegeleiding ervaren. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan rollenspel en de ontwikkeling van sociaal spel, risicovol spel, het gebruikmaken van een spelscript, onderzoekend en ontdekkend spelen en leren.

Gerichte handvatten

Ook blijkt uit het onderzoek dat veel jongekindprofessionals goede spelbegeleiding nog heel lastig vinden en dat ze dit te weinig doen.  Willen jij en je team ook alle mogelijkheden halen uit spel en spelbegeleiding? En wil je weten hoe je de nieuwsgierigheid van kinderen benut en hoe je hen aanzet tot onderzoeken en ontdekken? Neem dan contact op met een van onze adviseurs die gespecialiseerd zijn op dit onderwerp.

Lees meer over:

In de academie

Deze trainingen kunnen ook op school worden uitgevoerd.

Heb je een vraag of wil je advies?

Neem dan contact op met Jeroen, Lilian of Miriam

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website