Spring naar mobiele navigatie

Thematisch werken

Thematisch werken

Thematisch werken is een betekenisvol, dynamisch en een interactief proces. Het biedt samenhang en sluit aan bij de leefwereld en de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Door activiteiten thematisch en planmatig aan te bieden, creëer je een beredeneerd aanbod waarmee jonge kinderen leren samenwerken, delen en communiceren.
Neem contact op
meisje met keukentje.png

Natuurlijk leerproces

Thematisch werken bied je de mogelijkheid om steeds nieuwe activiteiten, kennis en vaardigheden aan te bieden aan jonge kinderen op een samenhangende wijze. Doe je dit planmatig en cyclisch én je houdt rekening met hun leefwereld, het eigenaarschap en de initiatieven van kinderen, dan stimuleer je hun natuurlijke leerproces.

Mogelijkheden tot bijscholing

Wil je thematisch werken steviger neerzetten en wil je meer zicht op het beredeneerd zelf ontwerpen? Mis je op jouw school, kinderopvang of kindcentrum een duidelijke aanpak op dit gebied? Samen kunnen we thematisch werken met het jonge kind vorm geven met jouw team. We bouwen aan een rijk en goed gefaseerd aanbod in thema’s met uiteenlopende activiteiten in de verschillende ontwikkelingsdomeinen. Interessant? Neem contact op met een van onze onderwijsadviseurs of bekijk het aanbod in onze academie.

Lees meer over:

In de academie

Deze trainingen kunnen ook op school worden uitgevoerd.

Heb je een vraag of wil je advies?

Neem dan contact op met Jeroen, Lilian of Miriam

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website