Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Cor Verbeek

Berichten van "Cor Verbeek"

 1. Ajax of Messi?

  3 september 2021 om 16:51 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Video podcast met adviseur en trainer Cor Verbeek over dilemma's in leiderschap. Voor deze podcast vindt Cor zijn inspiratie in de opmerkelijke overgang van Lionel Messi van Barcelona naar Paris St. Germain.

  Lees meer over "Ajax of Messi?"

 2. Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans!

  10 mei 2021 om 18:08 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Veel collega’s zijn in het onderwijs naast de hectiek van vandaag, ook al bezig met het nieuwe schooljaar. Niet alleen daartoe genoodzaakt door het NPO, maar ook al vanwege formatie, huisvesting etc. Ik denk dat op alles wat we doen, of dat nou in de vakgroep, de bouw, het team, het mentorenteam, de afdeling of de school als geheel is, het altijd maar weer de vraag is: draagt wat we doen bij aan de visie die we op onze site hebben staan. Vandaag zou ik het meer concreet willen maken. Draagt eigenlijk alles wat je doet als (in)formeel leidinggevende ook bij aan jouw persoonlijke visie op onderwijs?

  Lees meer over "Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans!"

 3. Vlog Focus houden in onze wereld van verleiding en afleiding

  15 februari 2021 om 12:05 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In deze vlog neemt Cor Verbeek je mee in het nadenken over hoe je focus houdt in onze wereld vol verleiding en afleiding. Hoe lukt het ons om dat werk te leveren waar we trots op zijn, waar we ons voor willen inzetten, waar we indruk mee maken op het leven en leren van onze leerlingen?

  Lees meer over "Vlog Focus houden in onze wereld van verleiding en afleiding"

 4. Hoe zit het met ‘vertrouwen’ in jouw team?

  12 oktober 2020 om 14:00 - door Cor Verbeek, Marcel Koning - 5 reacties

  We weten allemaal dat het ontzettend fijn werken is in een team waarin iedereen elkaar als het ware blindelings vertrouwt. Processen gaan dan sneller, je verliest weinig energie aan bijzaken, je haalt goede resultaten!

  Lees meer over "Hoe zit het met ‘vertrouwen’ in jouw team?"

 5. Voor na de crisis

  4 mei 2020 om 15:10 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  We zitten er midden in. Althans, zo schijnt het. Het is een vreemde gewaarwording. Midden in een crisis zitten. Een abstract fenomeen en tegelijkertijd ook heel sterk in zijn nabijheid. Een crisis die, anders dan bijvoorbeeld een bankencrisis, zich op verschillende manieren laat voelen

  Lees meer over "Voor na de crisis"

 6. Op reis in onzekere tijden. Hoe de 7 gewoonten van persoonlijk leiderschap helpend zijn.

  20 april 2020 om 09:24 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Hoe ga je om met het hier en nu, met een crisissituatie in je school als de leerlingen thuis zitten en je collega’s hard aan het werk zijn om afstandsonderwijs aan te bieden? Kunnen de gewoonten van Covey je daarbij een handvat geven? 

  Lees meer over "Op reis in onzekere tijden. Hoe de 7 gewoonten van persoonlijk leiderschap helpend zijn."

 7. Hoe ontploeter je eigenlijk? De balans vinden tussen werk en privé.

  18 februari 2020 om 07:32 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In gesprekken over het onderwijs, zowel op het schoolplein, in de krant of tijdens de pauze, gaat het maar al te vaak over werkdruk. Veel leidinggevenden en leraren ervaren dat er iets knelt in de balans tussen werk en privé. Natuurlijk, iedereen doet weleens wat werk in het weekeinde, maar sluipenderwijs verleg je de grens en doe je toch weer meer dan je van plan was. 

  Lees meer over "Hoe ontploeter je eigenlijk? De balans vinden tussen werk en privé."

 8. Havo 4 leerlingen stimuleren en motiveren met behulp van de 7 Gewoonten van Covey

  8 april 2019 om 09:21 - door Cor Verbeek, Linda Odenthal - 0 reacties

  Wat doe je als je leerlingen in Havo 4 op het eind van het jaar er ‘niet zo’n zin meer in hebben’? Als je merkt dat de motivatie om de afsluitende opdracht te maken niet of maar weinig aanwezig is? Een docent Economie vroeg zich af of je de 7 Gewoonten van effectief Leiderschap van Covey kunt gebruiken om de leerlingen uit te dagen en te motiveren. Hij dacht dat zijn leerlingen gebaat zouden zijn bij het ontwikkelen van vaardigheden die horen bij persoonlijk leiderschap.

  Lees meer over "Havo 4 leerlingen stimuleren en motiveren met behulp van de 7 Gewoonten van Covey"

 9. Praktisch aan de slag met Covey's 7 Gewoonten in het mentoraat

  8 februari 2016 om 09:01 - door Cor Verbeek, Sander van Veldhuizen - 0 reacties

  Stephen Covey's zoon Sean Covey heeft de 7 Gewoonten heel toegankelijk gemaakt voor tieners. Hij heeft talloze werkvormen ontwikkeld om in het mentoraat mee aan de slag te gaan. In dit blog een praktisch voorbeeld.

  Lees meer over "Praktisch aan de slag met Covey's 7 Gewoonten in het mentoraat"

 10. Begin met het eind in gedachten!

  7 december 2015 om 09:02 - door Cor Verbeek - 1 reactie

  Op welke wijze krijg ik inzicht in de kwaliteiten en talenten van mijn leerlingen? Hoe zorg ik er voor dat mijn leerlingen goed voorbereid naar vervolgopleiding of werk gaan? Wat kunnen we als school doen om leerlingen een aantal gewoonten mee te geven waar ze de rest van hun leven wat aan hebben? 

  Lees meer over "Begin met het eind in gedachten!"

Zoek in de website