Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Cor Verbeek

Berichten van "Cor Verbeek"

 1. De Staat van het Onderwijs 2023

  11 mei 2023 om 17:13 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In de in mei 2023 gepubliceerde Staat van het Onderwijs doet de onderwijsinspectie verslag van de huidige situatie in het onderwijs in Nederland.

  Cor Verbeek heeft er kritisch naar gekeken en zet hieronder kort uiteen wat opvalt.

  Lees meer over "De Staat van het Onderwijs 2023"

 2. Doelen stellen met behulp van de 7 Gewoonten van Covey

  30 januari 2023 om 12:14 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Het stellen van doelen is een belangrijk onderdeel van het onderwijs, zowel voor leraren als leerlingen. Door het stellen van doelen wordt de focus van de les gelegd op specifieke leerdoelen en wordt de leerstof effectiever aangeboden. Hierdoor kan de leerling zich beter concentreren en is de kans groter dat hij of zij de leerstof daadwerkelijk begrijpt en onthoudt.

  Lees meer over "Doelen stellen met behulp van de 7 Gewoonten van Covey"

 3. Mijn motto voor het omgaan met de uitdagingen van het nieuwe schooljaar: “Haast je, maar niet te snel…”

  29 augustus 2022 om 15:06 - door Cor Verbeek - 1 reactie

  Reflectie.png

  Een nieuw schooljaar, een nieuw begin. Tenminste, dat hoop ik dan maar. Er zijn tenslotte nog 9100 voltijds lerarenbanen in te vullen en, dat wordt vaak vergeten, ook nog 1100 fte aan directeursfuncties staat open. Niet gek dus dat voor een groot aantal scholen het jaar minder vrolijk begint.

  Lees meer over "Mijn motto voor het omgaan met de uitdagingen van het nieuwe schooljaar: “Haast je, maar niet te snel…”"

 4. Ajax of Messi?

  3 september 2021 om 16:51 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Video podcast met adviseur en trainer Cor Verbeek over dilemma's in leiderschap. Voor deze podcast vindt Cor zijn inspiratie in de opmerkelijke overgang van Lionel Messi van Barcelona naar Paris St. Germain.

  Lees meer over "Ajax of Messi?"

 5. Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans!

  10 mei 2021 om 18:08 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Veel collega’s zijn in het onderwijs naast de hectiek van vandaag, ook al bezig met het nieuwe schooljaar. Niet alleen daartoe genoodzaakt door het NPO, maar ook al vanwege formatie, huisvesting etc. Ik denk dat op alles wat we doen, of dat nou in de vakgroep, de bouw, het team, het mentorenteam, de afdeling of de school als geheel is, het altijd maar weer de vraag is: draagt wat we doen bij aan de visie die we op onze site hebben staan. Vandaag zou ik het meer concreet willen maken. Draagt eigenlijk alles wat je doet als (in)formeel leidinggevende ook bij aan jouw persoonlijke visie op onderwijs?

  Lees meer over "Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans!"

 6. Vlog Focus houden in onze wereld van verleiding en afleiding

  15 februari 2021 om 12:05 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In deze vlog neemt Cor Verbeek je mee in het nadenken over hoe je focus houdt in onze wereld vol verleiding en afleiding. Hoe lukt het ons om dat werk te leveren waar we trots op zijn, waar we ons voor willen inzetten, waar we indruk mee maken op het leven en leren van onze leerlingen?

  Lees meer over "Vlog Focus houden in onze wereld van verleiding en afleiding"

 7. Hoe zit het met ‘vertrouwen’ in jouw team?

  12 oktober 2020 om 14:00 - door Cor Verbeek, Marcel Koning - 5 reacties

  We weten allemaal dat het ontzettend fijn werken is in een team waarin iedereen elkaar als het ware blindelings vertrouwt. Processen gaan dan sneller, je verliest weinig energie aan bijzaken, je haalt goede resultaten!

  Lees meer over "Hoe zit het met ‘vertrouwen’ in jouw team?"

 8. Voor na de crisis

  4 mei 2020 om 15:10 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  We zitten er midden in. Althans, zo schijnt het. Het is een vreemde gewaarwording. Midden in een crisis zitten. Een abstract fenomeen en tegelijkertijd ook heel sterk in zijn nabijheid. Een crisis die, anders dan bijvoorbeeld een bankencrisis, zich op verschillende manieren laat voelen

  Lees meer over "Voor na de crisis"

 9. Op reis in onzekere tijden. Hoe de 7 gewoonten van persoonlijk leiderschap helpend zijn.

  20 april 2020 om 09:24 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Hoe ga je om met het hier en nu, met een crisissituatie in je school als de leerlingen thuis zitten en je collega’s hard aan het werk zijn om afstandsonderwijs aan te bieden? Kunnen de gewoonten van Covey je daarbij een handvat geven? 

  Lees meer over "Op reis in onzekere tijden. Hoe de 7 gewoonten van persoonlijk leiderschap helpend zijn."

 10. Hoe ontploeter je eigenlijk? De balans vinden tussen werk en privé.

  18 februari 2020 om 07:32 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In gesprekken over het onderwijs, zowel op het schoolplein, in de krant of tijdens de pauze, gaat het maar al te vaak over werkdruk. Veel leidinggevenden en leraren ervaren dat er iets knelt in de balans tussen werk en privé. Natuurlijk, iedereen doet weleens wat werk in het weekeinde, maar sluipenderwijs verleg je de grens en doe je toch weer meer dan je van plan was. 

  Lees meer over "Hoe ontploeter je eigenlijk? De balans vinden tussen werk en privé."

Zoek in de website