Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Cor Verbeek

Berichten van "Cor Verbeek"

 1. Drie manieren om werkdruk te verminderen

  2 november 2023 om 10:12 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Hoe vaak heb jij aan het eind van de schooldag het gevoel dat je niet alles af hebt? Dat er nog nakijkwerk ligt of een lesvoorbereiding die je aandacht nodig heeft?  Dan heb je waarschijnlijk soms het gevoel dat je even uit balans bent, dat je merkt dat er te veel op je bord je ligt. Het accepteren dat je niet alles kunt doen, is best nog wel moeilijk. Door te realiseren dat onze tijd en energie eindig zijn, kunnen we een gezonde werkcultuur creëren en daardoor succesvolle scholen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er afspraken die leraren individueel, dus voor zichzelf, kunnen maken en afspraken die schoolleiders collectief kunnen waarborgen.

  Lees meer over "Drie manieren om werkdruk te verminderen"

 2. Stap eens wat vaker op de rem!

  26 oktober 2023 om 09:00 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Hoe moeilijk is het steeds maar weer om ‘nee’ te zeggen! Is dat voor jou ook best een opgave? Blijf je maar doorwerken en kom je er aan het eind van de schooldag achter dat je eigenlijk nog lang niet klaar bent? Ben jij iemand die er later misschien spijt van heeft ‘ja’ gezegd te hebben? Door te proberen er voor iedereen te zijn, door er naar te streven iedereen te plezieren, bestaat de kans dat je niemand speciaal een plezier doet. En hoogst waarschijnlijk jezelf ook niet!

  Lees meer over "Stap eens wat vaker op de rem!"

 3. Gun jezelf wat ongemak!

  30 augustus 2023 om 10:13 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Een nieuwe ronde, en dus ook nieuwe kansen. Het begin van een nieuw schooljaar is toch een beetje als de feestelijkheden rondom
  1 januari. We koesteren onze voornemens en zijn vol goede moed en ambities. Dit jaar gaan we het anders doen! Daarover heb je in je vakantie nagedacht en heb je besluiten genomen.

  Heb je nog geen doelen gesteld, ambities geformuleerd of plannen gemaakt? Hierbij drie handreikingen die er zeker voor gaan zorgen dat je een ongemakkelijk schooljaar gaat beleven:

  Lees meer over "Gun jezelf wat ongemak!"

 4. Burgerschapsonderwijs en de zeven gewoonten van Covey

  20 juni 2023 om 11:44 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Als leraar in het basisonderwijs heb je een cruciale rol bij het vormen van kinderen die niet alleen cognitief succesvol zijn, maar ook verantwoordelijk, betrokken en empathisch zijn.

  Burgerschapsonderwijs speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van deze waarden en executieve vaardigheden bij kinderen. Het gebruik van de zeven eigenschappen van Covey kan een handzaam kader bieden om dit te bereiken.

  Lees meer over "Burgerschapsonderwijs en de zeven gewoonten van Covey"

 5. De Staat van het Onderwijs 2023

  11 mei 2023 om 17:13 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In de in mei 2023 gepubliceerde Staat van het Onderwijs doet de onderwijsinspectie verslag van de huidige situatie in het onderwijs in Nederland.

  Cor Verbeek heeft er kritisch naar gekeken en zet hieronder kort uiteen wat opvalt.

  Lees meer over "De Staat van het Onderwijs 2023"

 6. Doelen stellen met behulp van de 7 Gewoonten van Covey

  30 januari 2023 om 12:14 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Het stellen van doelen is een belangrijk onderdeel van het onderwijs, zowel voor leraren als leerlingen. Door het stellen van doelen wordt de focus van de les gelegd op specifieke leerdoelen en wordt de leerstof effectiever aangeboden. Hierdoor kan de leerling zich beter concentreren en is de kans groter dat hij of zij de leerstof daadwerkelijk begrijpt en onthoudt.

  Lees meer over "Doelen stellen met behulp van de 7 Gewoonten van Covey"

 7. Mijn motto voor het omgaan met de uitdagingen van het nieuwe schooljaar: “Haast je, maar niet te snel…”

  29 augustus 2022 om 15:06 - door Cor Verbeek - 1 reactie

  Reflectie.png

  Een nieuw schooljaar, een nieuw begin. Tenminste, dat hoop ik dan maar. Er zijn tenslotte nog 9100 voltijds lerarenbanen in te vullen en, dat wordt vaak vergeten, ook nog 1100 fte aan directeursfuncties staat open. Niet gek dus dat voor een groot aantal scholen het jaar minder vrolijk begint.

  Lees meer over "Mijn motto voor het omgaan met de uitdagingen van het nieuwe schooljaar: “Haast je, maar niet te snel…”"

 8. Ajax of Messi?

  3 september 2021 om 16:51 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Video podcast met adviseur en trainer Cor Verbeek over dilemma's in leiderschap. Voor deze podcast vindt Cor zijn inspiratie in de opmerkelijke overgang van Lionel Messi van Barcelona naar Paris St. Germain.

  Lees meer over "Ajax of Messi?"

 9. Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans!

  10 mei 2021 om 18:08 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  Veel collega’s zijn in het onderwijs naast de hectiek van vandaag, ook al bezig met het nieuwe schooljaar. Niet alleen daartoe genoodzaakt door het NPO, maar ook al vanwege formatie, huisvesting etc. Ik denk dat op alles wat we doen, of dat nou in de vakgroep, de bouw, het team, het mentorenteam, de afdeling of de school als geheel is, het altijd maar weer de vraag is: draagt wat we doen bij aan de visie die we op onze site hebben staan. Vandaag zou ik het meer concreet willen maken. Draagt eigenlijk alles wat je doet als (in)formeel leidinggevende ook bij aan jouw persoonlijke visie op onderwijs?

  Lees meer over "Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans!"

 10. Vlog Focus houden in onze wereld van verleiding en afleiding

  15 februari 2021 om 12:05 - door Cor Verbeek - 0 reacties

  In deze vlog neemt Cor Verbeek je mee in het nadenken over hoe je focus houdt in onze wereld vol verleiding en afleiding. Hoe lukt het ons om dat werk te leveren waar we trots op zijn, waar we ons voor willen inzetten, waar we indruk mee maken op het leven en leren van onze leerlingen?

  Lees meer over "Vlog Focus houden in onze wereld van verleiding en afleiding"

Zoek in de website