Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Geke van Dijk

Berichten van "Geke van Dijk"

 1. Wat betekent ‘Formatief toetsen in de les’ voor het mbo?

  13 oktober 2020 om 07:26 - door Geke van Dijk, Irma Koerhuis, Joke Koopman - 1 reactie

  Betekent formatief toetsen dat je nog meer moet toetsen? Moet je aan al je lessen toetsen toevoegen? Hoe kun je formatief toetsen in het mbo, waar de beroepspraktijk centraal staat?

  Lees meer over "Wat betekent ‘Formatief toetsen in de les’ voor het mbo?"

 2. Vier voordelen van Yollen, de online tool voor lesobservaties.

  7 juli 2020 om 09:18 - door Geke van Dijk - 1 reactie

  Op vrijwel iedere school vinden lesbezoeken plaats, soms beoordelingsgericht en soms ontwikkelingsgericht. Welk doel het lesbezoek ook heeft, het gaat er in alle gevallen om dat de bezochte leraar een terugkoppeling ontvangt van wat hij heeft laten zien, om dat te verbinden aan wat hij wilde laten zien en wat hij mogelijk nog kan ontwikkelen. 

  Lees meer over "Vier voordelen van Yollen, de online tool voor lesobservaties."

 3. Leren in iedere les in het mbo

  18 mei 2020 om 14:25 - door Joke Koopman, Geke van Dijk - 0 reacties

  De impact van effectieve docenten op het leren van studenten is groot. Recent onderzoek wijst uit dat deze docenten ook onder soms moeilijke omstandigheden goede leerprestaties realiseren[1]. Zij zijn sterk gericht op het leerproces. Een les niet geleerd, is een verloren les. Formatief toetsen speelt daarin een belangrijke rol.

  Lees meer over "Leren in iedere les in het mbo"

 4. Dienstverlening & Producten (D&P)? Wat moet ik er mee?

  17 mei 2019 om 12:19 - door Geke van Dijk - 2 reacties

  Dit hoorde ik een vmbo-docent zeggen en het was niet de eerste keer dat mij deze verzuchting ter ore kwam. Maar waarom? Het inspectierapport 'De staat van het onderwijs' (april 2019) spreekt over toekomstbestendig onderwijs. Leerlingen moeten goed worden voorbereid op hun plek in de maatschappij en hun beroepskeuze. Zeker nu het aantal schoolverlaters in het mbo weer stijgt is dit uiterst belangrijk. Ook wordt opgemerkt dat de prestatiemotivatie van leerlingen (te) laag is, onder andere door weinig autonomie en te weinig uitdaging. Daarnaast onderstreept de inspectie  het belang  om tot een betere verbinding tussen onderwijsvisie en schoolexamen te komen en een zorgvuldig opgesteld en uitgevoerd PTA. 

  Lees meer over "Dienstverlening & Producten (D&P)? Wat moet ik er mee?"

Zoek in de website