Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Lilian van der Bolt

Berichten van "Lilian van der Bolt"

 1. Het belang van effectieve spelbegeleiding bij kleuters

  5 februari 2024 om 10:27 - door Lilian van der Bolt - 0 reacties

  Jonge kinderen kunnen vaak nog niet goed hun aandacht houden bij ingeplande speel-leeractiviteiten. Daarom is het van belang om juist tijdens het (vrije) spel van kinderen kansen te pakken door zelf mee te spelen. Op die manier kan je inspelen op hun ontwikkeling, werken aan zelfsturing en doelbewust kinderen uitdagen en prikkelen om zo het spel op een hoger plan tillen. 

  Lees meer over "Het belang van effectieve spelbegeleiding bij kleuters"

 2. In de ban van de kring

  25 april 2022 om 09:18 - door Lilian van der Bolt - 1 reactie

  Op verzoek van onderbouwteams of kinderopvangteams neem ik nogal eens een kijkje in peuter- of kleutergroepen. Bijvoorbeeld in het kader van een visietraject op het jonge kind of om adviezen te kunnen geven over hoe spel en spelend leren beter kunnen. Een ochtend observeren bij de kleuters. Wat is nou leuker dan dat?

  Lees meer over "In de ban van de kring"

 3. De Kleine Kapitein vaart door

  25 januari 2022 om 10:01 - door Jeroen Aarssen, Lilian van der Bolt - 2 reacties

  Zelfsturing is een voorwaarde om te kunnen leren en samenwerken. Met De Kleine Kapitein leren we leerkrachten en pedagogisch medewerkers om te herkennen op welke momenten van de dag leerlingen hun zelfsturingvaardigheden kunnen inzetten, en op welke momenten daar extra hulp bij nodig is. De training heeft een theoretische basis, maar daarna wordt er volop gewerkt met voorbeelden uit de eigen praktijk. Leerkrachten leren hoe zij in hun dagelijkse omgang met leerlingen, tijdens activiteiten, spel, spelletjes en routinemomenten aan zelfsturing kunnen werken.

  Lees meer over "De Kleine Kapitein vaart door"

Zoek in de website