Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Linda van Tuyl

Berichten van "Linda van Tuyl"

 1. Hoe kom je tot effectieve kwaliteitszorg binnen je school?

  25 mei 2023 om 16:55 - door Linda van Tuyl, Lotte van der Goot - 0 reacties

  Elke school doet aan kwaliteitszorg. Hierbij worden allerlei digitale sets van indicatoren, systemen en kaders gebruikt. Deze hulpmiddelen maken het mogelijk kwaliteit te meten, te interpreteren en te beoordelen.

  In dit blog benadrukken wij het belang van kwaliteitszorg als een opdracht van alle gebruikers en met name van het hele team.

  Lees meer over "Hoe kom je tot effectieve kwaliteitszorg binnen je school?"

 2. Culturele diversiteit op de basisschool: van onbegrip naar verrijking

  27 maart 2023 om 10:04 - door Linda van Tuyl, Lotte van der Goot - 0 reacties

  Waarom is de taalachterstand van de Turkse Meryem alleen maar groter geworden? Dat is toch vreemd? Want haar leerkracht heeft vier maanden geleden een goed gesprek gehad met haar vader en ze zouden thuis meer Nederlands met haar gaan praten. En hoe komt het dat de vader van de Syrische jongen Ahmed tijdens het oudergesprek alleen maar over zichzelf wilde vertellen in plaats van over de vele conflicten waar zijn zoon al een paar weken in verzeild raakt?

  Lees meer over "Culturele diversiteit op de basisschool: van onbegrip naar verrijking"

 3. Goed omgaan met culturele diversiteit in je klas

  4 oktober 2022 om 07:00 - door Linda van Tuyl, Lotte van der Goot - 3 reacties

  Blog Diversiteit.png

  Steeds vaker heb je kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond in je klas. Je wilt ook hen het beste onderwijs geven, zorgen dat ze kunnen meekomen, niet uitvallen. Soms merk je echter dat je zo’n kind en zijn ouders niet begrijpt en zij jou niet. Je weet niet waar het mis gaat, omdat je vaak niet weet wat je niet weet. Bovendien ben je bang om iets verkeerds te zeggen; je wilt het juist goed doen. Iedereen erkent het belang van aandacht en respect voor culturele verschillen, zeker in onderwijssituaties en juist ook in deze tijd van polarisatie. Maar hoe ga je in de praktijk om met de verschillende achtergronden van leerlingen en ouders op school?

  Lees meer over "Goed omgaan met culturele diversiteit in je klas"

 4. Drie tips voor kwaliteitszorg op jouw school

  6 september 2022 om 08:00 - door Linda van Tuyl - 0 reacties

  Kwaliteitszorg.png

  De kwaliteit van het Nederlands onderwijs staat onder druk. Waren we in 2008 nog een van de landen met de beste leesvaardigheid van Europa, nu dreigt laaggeletterdheid voor 25 procent van alle vijftienjarigen. De kloof tussen kinderen van hoog- en laagopgeleide ouders is de afgelopen vijftien jaar verdubbeld. De kwaliteitsverschillen tussen scholen worden groter en de kansenongelijkheid loopt op. De besteding van de NPO-gelden is zeer divers en leidt helaas niet altijd tot beter onderwijs. De hoogste tijd voor levende kwaliteitszorg. 

  Lees meer over "Drie tips voor kwaliteitszorg op jouw school"

Zoek in de website