Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Marcel Koning

Berichten van "Marcel Koning"

 1. Hoe zit het met ‘vertrouwen’ in jouw team?

  12 oktober 2020 om 14:00 - door Cor Verbeek, Marcel Koning - 5 reacties

  We weten allemaal dat het ontzettend fijn werken is in een team waarin iedereen elkaar als het ware blindelings vertrouwt. Processen gaan dan sneller, je verliest weinig energie aan bijzaken, je haalt goede resultaten!

  Lees meer over "Hoe zit het met ‘vertrouwen’ in jouw team?"

 2. Lessen in Leiderschap van Lincoln (en wat je er op school mee kunt)

  18 december 2018 om 13:00 - door Marcel Koning - 0 reacties

  Bij CPS hebben we wat met het thema Leiderschap, niet in de laatste plaats door onze werk met Leader in Me scholen of het werken aan persoonlijk leiderschap in het vo en mbo. Omdat dat ook mijn werk is, ben ik altijd op zoek naar inspirerende verhalen over leiderschap. En zo strandde ik op de film Lincoln. Die had ik een paar jaar geleden al in de bioscoop gezien, maar nu online gekocht en opnieuw gekeken. Wat intrigeert me op het gebied van leiderschap in deze film? Ik kom tot 5 lessen in leiderschap van Lincoln. Laat me ze even noemen en daarna nog eens wat nadenken over wat u hier wellicht op uw (Leader in Me) school mee kunt.

  Lees meer over "Lessen in Leiderschap van Lincoln (en wat je er op school mee kunt)"

 3. Hoe 21e eeuws zijn die nieuwe lifeskills eigenlijk?

  30 oktober 2015 om 09:05 - door Marcel Koning, Cor Verbeek - 0 reacties

  De vraag die veel mensen bezighoudt in het onderwijs is of het onderwijs van nu nog wel voldoet aan de eisen en doelstellingen die we op dit moment verwachten van goed onderwijs. Al snel gaat het gesprek over de '21e eeuw vaardigheden’ of ‘life skills’. Maar hoe 21e eeuws zijn die vaardigheden eigenlijk?

  Lees meer over "Hoe 21e eeuws zijn die nieuwe lifeskills eigenlijk?"

 4. 7 gewoontes om kinderen balans te leren

  25 augustus 2014 om 15:02 - door Marcel Koning - 0 reacties

  Als ouder willen we het allemaal: dat je kind zelf zijn veters strikt. Zelf ruzietjes oplost. Zijn huiswerk plant. Marcel en Annemarie Koning ontdekten de zeven gewoonten van Stephen Covey. Waarmee je kind leert om na de denken over zijn eigen doelen, zodat het zelfredzamer wordt.  Lees meer over "7 gewoontes om kinderen balans te leren"

Zoek in de website