Spring naar mobiele navigatie

Blogberichten per label

Blogberichten per label

Berichten met ""

 1. Hoe kom je tot effectieve kwaliteitszorg binnen je school?

  25 mei 2023 om 16:55 - door Lotte van der Goot, Linda van Tuyl - 0 reacties

  Elke school doet aan kwaliteitszorg. Hierbij worden allerlei digitale sets van indicatoren, systemen en kaders gebruikt. Deze hulpmiddelen maken het mogelijk kwaliteit te meten, te interpreteren en te beoordelen.

  In dit blog benadrukken wij het belang van kwaliteitszorg als een opdracht van alle gebruikers en met name van het hele team.

  Lees meer over "Hoe kom je tot effectieve kwaliteitszorg binnen je school?"

 2. Wat betekent formatief handelen in de les voor het mbo

  23 mei 2023 om 16:10 - door Geke van Dijk - 0 reacties

  Betekent formatief handelen dat je meer moet toetsen? Moet je aan al je lessen toetsmomenten toevoegen? Hoe kun je formatief handelen in het mbo, waar de beroepspraktijk centraal staat?

  Lees meer over "Wat betekent formatief handelen in de les voor het mbo"

 3. Lezen wat er (niet) staat

  22 mei 2023 om 14:57 - door Jeroen Aarssen, Mirjam Brink - 0 reacties

  De kranten staan er vol mee: Nederlandse leerlingen scoren opvallend laag op leesbegrip en leesmotivatie in vergelijking met leerlingen uit andere landen.

  PIRLS brengt elke 5 jaar de vaardigheid in begrijpend lezen in kaart van leerlingen uit groep 6. Bij de meting van 2016 waren de leesvaardigheidsscores van Nederlandse leerlingen veel lager dan in 2001, terwijl in veel andere onderzochte landen de leesvaardigheid juist steeg. Nederland zakte af naar een 14e plek op de internationale ranglijst. Vandaar dat er ook met argusogen werd uitgekeken naar de nieuwste PIRLS-resultaten*, die op 16 mei 2023 naar buiten kwamen (gegevens verzameld in 2021, PIRLS 2021).

  Lees meer over "Lezen wat er (niet) staat"

Zoek in de website