Spring naar mobiele navigatie

Dag van de Menselijkheid

Dag van de Menselijkheid

Humanity_Day_Graphic-SM web

De oorlog in Oekraïne heeft een groep leerlingen van een Leader in Me school in Roemenië geïnspireerd om de leiderschapsprincipes die ze hebben geleerd toe te passen op de omstandigheden van vluchtelingen die Oekraïne verlaten. We willen dit met je delen en je aanmoedigen om, zoals je waarschijnlijk al wel doet met je leerlingen, er op basis van de gewoonten aandacht aan te besteden. In Oekraïne zijn de scholen nu gesloten, maar meer dan 3000 leerlingen werken met de 7 gewoonten. 

Dag van de Menselijkheid

Leerlingen van het Transylvania College (een Leader in Me school in Roemenië), een school voor leerlingen van 4 tot 18 jaar, zijn samengekomen om een wereldwijde Dag van de Menselijkheid te plannen. Nu we inmiddels bijna een maand verder zijn gerekend vanaf het begin van de invasie in Oekraïne op 24 februari, nodigen deze leerlingen scholen over de hele wereld uit om een dag tussen 24-31 maart uit te roepen tot hun Dag van de Menselijkheid. 

Op de website staat een video van de Roemeense studenten die dit project hebben gecoördineerd. Je kan verder lezen en kijken op  www.humanity-day.com.

Praten met leerlingen over Oekraïne

Hoe zou je met je leerlingen kunnen praten over de ontwikkelingen in Oekraïne? We hebben voor de leerlingen van Nederlandse scholen een korte video opgenomen waarin een verwijzing naar de cirkel van invloed en betrokkenheid in relatie tot de oorlog. Daarnaast is het zinvol om te kijken naar je missiestatuut van je groep? Kun je als groep daar bij aansluiten?

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website