Sluiten

Zoeken in de website

Handige voorleestips om aan ouders mee te geven

Handige voorleestips om aan ouders mee te geven

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Van 25 januari tot en met 4 februari betekent dat landelijk weer veel aandacht voor het belang van voorlezen. Ouders spelen hierin natuurlijk een belangrijke rol en daarom hebben we tien gouden voorleestips verzameld. Leuk om juist in deze week aan uw leerlingen mee naar huis te geven of mee te nemen in de schoolnieuwsbrief.  

Foto: website Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is meer dan alleen maar leuk

Voorlezen is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens heel belangrijk. Voorlezen stimuleert kennis en woordenschat. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt taalgevoel en bezorgt jong en oud heel veel plezier.  

Alle reden dus om het voorlezen uitgebreid te promoten bij ouders. U kunt deze tien gouden voorleestips downloaden. Ik heb ze al eens eerder geblogd, en ze zijn nog steeds actueel.

> Download de Tien gouden voorleestips

> Lees meer over de Nationale Voorleesdagen

Welke bekende Nederlanders lezen dit jaar voor?

Een van de hoogtepunten van de voorleesdagen is misschien wel de aftrap; vele bekende en onbekende Nederlanders lezen kinderen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Ook zo nieuwsgierig wie dat dit jaar zijn? Het is te lezen op deze pagina.

Ook veel scholen organiseren leuke leesactiviteiten. Welke leuke activiteit gaat uw school in deze week doen?

Plaats een reactie

Over de auteur

CPS

De CPS Nieuwsbrief: Gratis inspiratie, kennis en updates

Ontvang 1x in de zes weken de nieuwste blogs met tips en waardevolle kennis, nieuwtjes, artikelen, ebooks en inzichten automatisch in uw mailbox.

Meld mij aan