Spring naar mobiele navigatie

Over Differentiëren: verdiepen en verbreden (alleen bij jou op school)

Differentiëren: verdiepen en verbreden (alleen bij jou op school)

Incompany

Nog beter differentiëren in de les

Je weet al aardig goed hoe je kunt differentiëren. Want je hebt de training Differentiëren is te leren! gevolgd en past het ook regelmatig toe in je lessen: in instructie, verwerking en leertijd. Het bevalt je goed en je wilt het graag nog beter in de vingers krijgen. Je wilt differentiëren structureel toe gaan passen in je lessen en bij al je klassen. Hoe doe je dat en hoe zorg je dat het maken van gedifferentieerde lessen je niet te veel tijd kost?

Gedifferentieerde lessenseries

Deze vervolgtraining op maat biedt verdieping en verbreding van differentiatie door onder meer in te zoomen op gedifferentieerde lessenseries en nieuwe differentiatievormen. Daarnaast gaan we in op het integreren van differentiëren en formatief handelen (formatief toetsen) waarmee je verschillen tussen leerlingen zichtbaar maakt. Ook leer je ICT-middelen hierbij te gebruiken. Deze training is gebaseerd op de behoeften en inbreng van de groep. Er zijn keuzeopdrachten, zodat je ook in deze training zelf differentiatie ervaart. Tijdens de bijeenkomsten ontwerp je lessen(series) die je tussen de bijeenkomsten door in de praktijk uitprobeert.

Sparren over differentiëren

In deze vervolgtraining differentiëren bij jou op school leer je nog succesvoller differentiëren. In werkbijeenkomsten ga je praktisch aan de slag met de informatie en tips die je krijgt. Je werkt samen met je collega-vakgenoten aan praktijkopdrachten en spart met hen en de trainer over jullie ervaringen met differentiëren en de eventuele problemen die jullie tegenkomen. Zo kom je tot nieuwe oplossingen, ideeën en mogelijkheden.

Wat leer je?

In deze training leer je onder meer:

  • ontwerpen van gedifferentieerde lessen en lessenseries
  • nieuwe differentiatievormen toepassen
  • integreren van formatief handelen en differentiëren
  • structureel differentiëren in verschillende klassen
  • inzetten van gratis ICT-tools om te differentiëren

Voor wie?

Docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die de training Differentiëren is te leren! hebben gevolgd in de CPS Academie of op school.

Wanneer en waar?

Deze training geven we bij jou op school en maken we op maat voor jullie situatie. Meer informatie kun je aanvragen via de link in de rechter kolom.

Praktische informatie

Graag je laptop of tablet meenemen naar de training.

Wat vonden anderen van deze training?

  • ‘Ik heb nu nog meer tools in handen om te differentiëren in instructie, verwerking en leertijd.’ 
  • 'Heel fijn praktisch. Veel ruimte voor eigen behoefte en inbreng.’
  • ‘Ik heb meer inzicht gekregen in de verschillen tussen leerlingen.’
  • Teach what you preach werd in praktijk gebracht in een hele prettige werkvorm.’  
  • ‘Ik voel geen drempel meer om te differentiëren. Wat ik op de training heb geleerd, durf ik in mijn lessen toe te passen.

Meer weten?

Training Differentiëren is te leren!
Differentiëren in het voortgezet onderwijs: introductievideo
CPS-trainingen die helpen bij differentiëren

BBBB

Zoek in de website