Sluiten

Zoeken in de website

Berichten geschreven door Eline Kouwets

 1. ICT bij het vak Nederlands: zoveel méér dan Kahoot

  Er zijn prachtige websites, tools en apps beschikbaar die de lessen Nederlands interactiever, moderner en gedifferentieerder kunnen maken. Misschien gebruik je weleens Kahoot in je lessen, maar er is nog veel meer mogelijk. Het vinden en kiezen van geschikte ICT-middelen voor in je les kost tijd en creativiteit. In deze blog geven we graag enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

 2. De examenvoorbereiding voor 2017: zo voorkom je dat jouw leerlingen punten missen door de taal

  Examens zijn vaak behoorlijk talig. Leerlingen lopen geregeld punten mis doordat ze de vraag niet goed hebben gelezen of begrepen, of hun antwoord niet goed hebben geformuleerd. Als vakdocent kun je leerlingen hierbij helpen door in de examenvoorbereiding ook aandacht te besteden aan specifieke examentaal. 


  Bron: bibiphoto / Shutterstock.com

 3. De examenvoorbereiding van 2017 begint nú!

  De examens staan voor de deur en daarmee ook de lange dagen met nakijkwerk. Je zult fraai geformuleerde antwoorden tegenkomen, maar ook kromme zinnen. Je zult complete antwoorden tegenkomen, maar ook antwoorden waarbij de leerling slechts antwoord geeft op een deel van de vraag. Je zult antwoorden tegenkomen die je had verwacht, maar ook antwoorden die jou volledig verrassen. Wat kun je hieruit concluderen?

 4. ICT in uw les: Hoe AnswerGarden u helpt om leerlingen te activeren

  Wilt u graag ICT in uw lessen inzetten om modern en activerend onderwijs te geven? In dit blog leest u over de digitale tool AnswerGarden die u helpt bij brainstorms met leerlingen of collega’s. Deze tool geeft alle reacties van deelnemers direct weer in een woordwolk. In dit blog help ik u graag op weg met drie manieren waarop u AnswerGarden kunt gebruiken.

 5. ICT in uw les: Hoe ThingLink vakkennis én 21ste eeuwse vaardigheden versterkt

  We hebben het steeds vaker over het belang van 21ste eeuwse vaardigheden: vaardigheden die jongeren van nu moeten leren om voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw. Naast natuurlijk de inhoud van de verschillende vakken zijn onder andere ict-geletterdheid en creativiteit belangrijk in uw lessen. In mijn zoektocht naar digitale tools die hieraan kunnen bijdragen, kwam ik ThingLink tegen. In dit blog leest u hoe u op drie verschillende manieren deze tool kunt inzetten in uw lessen.

 6. Bedankt juf!

  Ze weet het zelf misschien niet meer, maar ik zal het nooit vergeten. Mijn juf in groep 7 heeft mij gezien, écht gezien. En daar ben ik haar bijzonder dankbaar voor. Dit is een blog over waardering, vertrouwen en de impact die leerkrachten kunnen hebben op het leven van kinderen.