Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Suzan Koning

Berichten van "Suzan Koning"

 1. Is de leraar de held van de toekomst?

  22 augustus 2017 om 09:09 - door Suzan Koning - 0 reacties

  Dit jaar waren we op vakantie op Guernsey, een eiland dat ligt in het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk, net voor de kust van Normandië. Het eiland heeft een bescheiden oppervlakte van 65 km2 en op het hele eiland geldt een maximumsnelheid van 55 km per uur. Toch zagen we er veel auto’s rondrijden die gemaakt waren voor totaal andere omstandigheden: hoge snelheid, ruig terrein en lange afstanden. Het waren vooral ook auto’s uit het hogere segment met alle denkbare opties die van het rijden een waar genot moeten maken. We vroegen ons af hoe dit zat en gingen op zoek naar het antwoord.

  Lees meer over "Is de leraar de held van de toekomst?"

 2. Ga er maar aan staan: opvoeden en onderwijzen in 2017

  10 januari 2017 om 13:32 - door Suzan Koning - 0 reacties

  Weer een nieuw jaar in een snel veranderende wereld. Er worden ons gigantische veranderingen en vernieuwingen voorgespiegeld. Om onze weg te vinden in de snel veranderende, complexe samenleving hebben we elkaar nodig. Van alle wijsheden en opinies die daarbij op ons afkomen, zou je best onrustig kunnen worden maar ik laat me er ook graag door inspireren.

  Lees meer over "Ga er maar aan staan: opvoeden en onderwijzen in 2017"

 3. De komende 50 jaar verandert er meer dan de afgelopen 500 jaar

  31 maart 2015 om 11:15 - door Suzan Koning - 0 reacties

  We leven in tijden waarover hoogleraar Jan Rotmans zegt: we leven niet in een tijdperk van veranderingen maar in een verandering van tijdperk. Het is een periode waarin niet alleen de samenleving, maar ook de economie ingrijpend en onomkeerbaar verandert. Een megashift, net zoals de industriële revolutie dat ooit was. Zo’n kantelperiode wordt gekenmerkt door onzekerheid, chaos en turbulentie. Er ontstaan spanningen en conflicten tussen degenen die mee veranderen (de nieuwe orde) en degenen die het oude in stand willen houden (de oude orde). Vanuit mijn rol als directeur van CPS vroeg ik me af wat mensen en organisaties in deze omstandigheden nodig hebben en hoe ik daarin het beste kan faciliteren. Ofwel; wat vraagt de 21e eeuw aan leiderschap?

  Beeld: Schoolplaat. Uitgave: Agteres, Rijssen/Wilsum, illustrator: E. de Bruijne

  Lees meer over "De komende 50 jaar verandert er meer dan de afgelopen 500 jaar"

 4. Competente rebellen gevraagd!

  20 maart 2014 om 09:00 - door Suzan Koning - 1 reactie

  Minister Bussemaker gaf op 17 maart een mooie lezing tijdens het symposium 'Vaardigheden voor de toekomst'. Ze brak een lans voor onderwijs als bron van toerusting voor iedereen, voor onderwijs dat vaardigheden ziet als voorwaarden voor verbeelding en voor onderwijs dat creatieve, competente rebellen voortbrengt.
   

  Lees meer over "Competente rebellen gevraagd!"

Zoek in de website