Zoeken in de website

Academie

 1. 30-09 2016

  Training Rekendidactiek basis (met o.a. de referentieniveaus en leerlijnen) - voortgezet onderwijs & mbo

  Meerdaagse in

  Wie nu niet leert rekenen, telt straks niet mee. Het kabinet zet in op meetbare resultaatverbetering en verplicht het voortgezet onderwijs en mbo om rekenen als basisvak in het leeraanbod te integreren. Hoe pakt u dat succesvol aan? 

 2. 30-09 2016

  Leergang Rekencoördinator - voortgezet onderwijs & mbo

  Meerdaagse in

  Praktijkgerichte leergang voor rekendocenten in het voortgezet onderwijs en mbo die hun reken-wiskundige expertise willen ontwikkelen van startbekwaam naar vakbekwaam tot rekencoördinator.

 3. 30-09 2016

  Opleiding tot coach, module 2: verdieping

  Meerdaagse in

  Deze vijfdaagse training is een verdieping van de 'Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches'. De opzet is gelijk, de vaardigheden worden in oefensituaties verder aangescherpt.

  Deze training start ook op 15 december 2016

 4. 03-10 2016

  Training Flipping the classroom: meer ruimte voor maatwerk

  1 dag in

  Flipping the classroom is een organisatievorm van onderwijs die klassikale kennisoverdracht aanvult en/of vervangt door instructiefilmpjes vóór en na de les.  Zodoende blijft er meer tijd over voor verwerking van het geleerde in de les en krijgt meer tijd voor het geven van feedback. Met Flipping the classroom kunt u uw leerlingen ook meer maatwerk en differentiatie bieden in en buiten de lessen. Ervaar het zelf en ga ermee aan de slag!

 5. 03-10 2016

  Training Passende Perspectieven voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften

  1 dag in

  Iedere school is verantwoordelijk om elke leerling die extra ondersteuning nodig heeft een passende plek te geven. Hoe zorgt u dat uw school hierop is voorbereid en wat betekent dit voor de leraar?

 6. 03-10 2016

  Training Persoonlijk leiderschap

  Meerdaagse in

  Thema Persoonlijk Leiderschap; Module 1 Persoonlijk Leiderschap

  Zonder reflectie geen ontwikkeling! Met de module Persoonlijk Leiderschap brengt u uw leiderschapspalet op een hoger niveau.

 7. 04-10 2016

  Training Zorg in de school en omgaan met externe hulpverleners

  Meerdaagse in

  Als intern begeleider of zorgcoördinator wordt u steeds meer spin in het web van de zorg in de school. Ook werkt u meer en meer samen met hulpverleners van andere organisaties. In deze training gaan we gedurende twee middagen samen kijken hoe u adequaat omgaat met de verwachtingen van hulpverleners en nog veel sterker: welke verwachtingen u heeft van hulpverleners die op uw school werken!

 8. 05-10 2016

  Training 7 Habits in 7 Uur: Kennismaking met de 7 Habits (Stephen Covey)

  1 dag in

  Ervaar de principes achter een van de meest toegepaste concepten voor persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

 9. 05-10 2016

  Training Timemanagement volgens Covey: buitengewoon effectief door de '5 choices'

  Meerdaagse in

  Leraren en leidinggevenden in het onderwijs ervaren vaak dat een werkdag te weinig uren heeft. We leven tegenwoordig met de tegenstrijdigheid dat het makkelijker én moeilijker is dan ooit om buitengewoon effectief te zijn. De mogelijkheden zijn uitgebreider dan voorheen. ...

 10. 05-10 2016

  Leergang Basisvaardigheden voor middenmanagement

  Meerdaagse in

  U geeft nog niet zo lang leiding of u gaat binnenkort leidinggeven. Deze leergang is een enerverende ontdekkingsreis voor (toekomstig) managementtalent. De kennis en vaardigheden die u verwerft sluiten aan op de onderwijsactualiteit en werpen in de eigen schoolpraktijk direct vruchten af.

  Nieuwe data Leergang Basisvaardigheden voor middenmanagement start 21 november 2016

(c) 2016 CPS Onderwijsontwikkeling en advies