Zoeken in de website

Academie

 1. 15-02 2016

  Examentraining Nederlands havo/vwo

  1 dag in

  Extra datum: 21 maart 2016

  Deze training biedt u handvatten om uw leerlingen te helpen examenvragen gericht op leesvaardigheid en argumentatievaardigheden goed te begrijpen en beter te beantwoorden. Ook is er aandacht voor de vernieuwde vorm van het examen Nederlands.

 2. 16-02 2016

  Leergang leescoach en leesspecialist - module 2

  Meerdaagse in

  Wie ‘A’ zegt, moet ook ‘B’ zeggen. Met module 1 van de Leesspecialist basisonderwijs heeft u een solide basis gelegd. Module 2 biedt verdere verdieping.

 3. 19-02 2016

  Module 3: Sturen op taal in de school (onderdeel Leergang Taalcoördinator)

  Meerdaagse in

  Deze module richt zich op de communicatie binnen school en met de verschillende actoren. Want een succesvol taalbeleid wordt niet alleen gedragen door de taalcoördinator, maar ook door de schoolleiding, alle collega’s, ouders én leerlingen. Dit is de derde module uit de Leergang Taalcoördinator: de taalcoördinator in actie voor effectief taalbeleid. Schrijf u in voor de complete leergang of voor de afzonderlijke modules.

 4. 07-03 2016

  Training 7 Habits in 7 Uur: Kennismaking met de 7 Habits (Stephen Covey)

  1 dag in

  Ervaar de principes achter een van de meest toegepaste concepten voor persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

 5. 07-03 2016

  Examentaaltraining

  1 dag in

  De invloed van taal is groot bij elk examenvak. De examens zijn taliger dan ooit. U kunt op een eenvoudige manier de slagingskans vergroten. Met een training examentaal voor bèta-, gamma- tot en met kunstvakken helpt u uw leerlingen examenvragen goed te begrijpen en beter te beantwoorden.

 6. 07-03 2016

  Training Begrijpend lezen in alle vakken van het vo en het mbo

  1 dag in

  Leerlingen moeten bij alle vakken veel teksten lezen. Vaak snappen ze niet goed wat er staat. Hierdoor komt de verwerving en de verwerking van de lesstof in het gedrang. Gelukkig kunt ook u hen een handje helpen. In deze training leert u hoe u dat binnen uw eigen vak kunt doen.

 7. 07-03 2016

  Training Omgaan met dyslexie in het voortgezet onderwijs

  1 dag in

  U richt zich op verhoging van de effectiviteit van uw taalonderwijs. Leesvaardigheid is daarvan een cruciaal onderdeel. Moeite met lezen betekent al snel: achterstanden in vrijwel alle vakken. Veel leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben moeite met lezen. De problemen variëren van slecht ontwikkelde leesvaardigheid tot dyslexie. ...

 8. 08-03 2016

  Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches

  Meerdaagse in

  ‘Een leven lang leren’ is belangrijk, ook voor leraren. Interne coaching is zeer geschikt om het ontwikkelingsproces van leraren langdurig te begeleiden.  De CPS-coachingsopleiding bestaat uit vier modules. In module 1 krijgt u inzicht in uw rol als coach en ontwikkelt u een aantal basale coachingsvaardigheden. ...

 9. 09-03 2016

  Training Differentiëren bij MVT

  Meerdaagse in

  Geen mens is hetzelfde, geen docent is hetzelfde, geen leerling is hetzelfde. Maar het doel voor alle leerlingen is wel gelijk: een zo hoog mogelijke leeropbrengst realiseren. Natuurlijk ook bij MVT.

 10. 10-03 2016

  Training Rekendidactiek gevorderd (met o.a. passende perspectieven en differentiëren) - voortgezet onderwijs & mbo

  Meerdaagse in

  Deze trainingsmodule biedt uitstekende kennis over de vormgeving van het vak rekenen binnen uw school.

(c) 2016 CPS Onderwijsontwikkeling en advies