Zoeken in de website

Academie

 1. 03-09 2015

  Leergang Rekencoördinator - voortgezet onderwijs & mbo

  Meerdaagse in

  Praktijkgerichte leergang voor rekendocenten in het voortgezet onderwijs en mbo die hun reken-wiskundige expertise willen ontwikkelen van startbekwaam naar vakbekwaam tot rekencoördinator.

 2. 03-09 2015

  Spoedcursus rekendidactiek: in drie dagen startbekwaam voor rekenlessen

  Meerdaagse

  Wie nu niet leert rekenen, telt straks niet mee. Het kabinet zet in op meetbare resultaatverbetering en verplicht het voortgezet onderwijs en mbo om rekenen als basisvak in het leeraanbod te integreren. Hoe pakt u dat succesvol aan? 

 3. 10-09 2015

  Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid 2015: Innoveren met ouders

  1 dag in

  Het vierde Nationaal congres Ouderbetrokkenheid staat in het teken van Innoveren met ouders. Alle belanghebbenden in het onderwijs zijn welkom. De centrale vraag voor deze editie is: Hóe betrekt u ouders om een betere school te worden?

 4. 15-09 2015

  Training Rekendidactiek gevorderd (met o.a. passende perspectieven en differentiëren) - voortgezet onderwijs & mbo

  Meerdaagse in

  Nieuwe inschrijfmogelijkheid Rekendidactiek gevorderd start 15 januari 2016

  Deze trainingsmodule biedt uitstekende kennis over de vormgeving van het vak rekenen binnen uw school.

 5. 16-09 2015

  Opleiding tot coach, module 2: verdieping

  Meerdaagse in

  Nieuwe inschrijfmogelijkheid Opleiding tot coach, module 2 start 13 november 2015

  Deze vijfdaagse training is een verdieping van de 'Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches'. De opzet is gelijk, de vaardigheden worden in oefensituaties verder aangescherpt.

 6. 17-09 2015

  Training Differentiëren in de klas met ICT

  Meerdaagse

  Deze training start ook op 12 oktober 2015

  Op veel scholen groeit de vraag naar motivatie van leerlingen, differentiatie en gepersonaliseerd leren. ICT biedt vele gratis mogelijkheden hiervoor. Deze training ondersteunt u met vele praktische en laagdrempelige tools om met ICT beter in te spelen op verschillen tussen leerlingen: in de instructie, verwerking, toetsing en communicatie met leerlingen. Uw lessen worden gevarieerder en gedifferentieerder.

 7. 17-09 2015

  Training Vlot technisch lezen in de middenbouw

  1 dag in

  Deze training is gericht op leerkrachtvaardigheden om optimale ontwikkeling van de leerlingen tot vlotte en vloeiende lezers te stimuleren. Met veel aandacht voor instructiekwaliteit en ook voor differentiatie en leesmotivatie.

 8. 17-09 2015

  Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches

  Meerdaagse in

  Nieuwe inschrijfmogelijkheid Opleiding tot coach, module 1 start 23 november 2015

  ‘Een leven lang leren’ is belangrijk, ook voor leraren. Interne coaching is zeer geschikt om het ontwikkelingsproces van leraren langdurig te begeleiden. De CPS-coachingsopleiding bestaat uit vier modules. In module 1 krijgt u inzicht in uw rol als coach en ontwikkelt u een aantal basale coachingsvaardigheden. ...

 9. 18-09 2015

  Opleiding tot coach, module 3: allround coach

  Meerdaagse in

  In deze training wordt u opgeleid tot breed inzetbare coach. De training bouwt voort op de eerste twee, maar zet meer in op confrontatie met behoud van de relatie. 

 10. 22-09 2015

  Leergang leescoach en leesspecialist - module 1

  Meerdaagse in

  Wie neemt extra verantwoordelijkheid voor effectief leesonderwijs? Wie zet zich als professionele leesspecialist in voor het begeleiden en enthousiasmeren van collega-leerkrachten en voor een succesvolle route naar de referentieniveaus Nederlandse taal? ...

(c) 2015 CPS Onderwijsontwikkeling en advies