Spring naar mobiele navigatie

Over Leiderschapsevent: De filosofie van de schoolleider

Leiderschapsevent: De filosofie van de schoolleider

Durf te denken!

UNIEKE LOCATIE HUIS DOORN (2)Hoe bevorder je kritisch denken in jouw school?

Tijdens dit unieke en kleinschalige event, op een even unieke locatie in Doorn, dagen wij schoolleiders en andere leidinggevenden in het onderwijs uit om na te denken over hun rol én de rol van kritisch denken in de school.

Een waardevol programma met twee interessante keynotes en twee rondes van vier hoogwaardige, interactieve themasessies waarin jij met de andere deelnemers verkent hoe je kunt bijdragen aan de ontwikkeling van het kritisch denken van collega's en leerlingen, om zo de uitdaging van maatschappelijke ontwikkelingen als verharding, polarisatie en verlies van verbinding, terug de school in te brengen. Wij ervaren dat denken het begin is van doen! Denken om van daaruit het eerlijke gesprek met collega's te voeren.

Een onmisbare dag voor leiders uit het po, vo en mbo. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wat kun je op deze dag verwachten?

Keynote sprekers

Tijdens deze dag belichten wij kritisch denken vanuit twee verschillende invalshoeken. De keuze voor Eva-Anne’s bijdrage en die van Rik is niet toevallig. Samen helpen ze om anders naar je de rol en plek van denken en overtuigingen in je eigen school en anders naar de ontwikkelingen in de mini-maatschappij van de school gaan kijken. 

Dr. Eva-Anne le Coultre - Ruimte om te denken
Eva-Anne spreekt onder andere over denken in de context van het leren en hoe je leerlingen tot denken uitnodigt. In haar keynote benadrukt zij dat kritisch denken niet alleen afhankelijk is van cognitieve vaardigheden, maar ook van een onderzoekende houding. 

Prof. Dr. Rik Peels - De moraliteit van overtuigingen
Rik presenteert onder andere een nieuw paradigma om over extreme standpunten na te denken en over het omgaan met polariserende ontwikkelen en radicalisering. Hierdoor kun je milder, gefundeerder, betrokken en hopelijk met minder huiver omgaan met verharding, polarisatie en in extremere gevallen radicalisering. 

Themasessies

Er worden twee rondes van vier verdiepende themasessies verzorgd door adviseurs van CPS. Je hebt keuze uit de thema’s  Wijsheid, Rechtvaardigheid, Moed en Matigheid.

Deze thema's zijn geïnspireerd op de vier kardinale deugden. Tijdens deze verdiepende sessies onderzoek je op welke wijze het thema een rol kan spelen in jouw leiderschap op school.

En ook...

Bijzondere momenten verdienen een bijzondere setting. Omdat we ingestoken hebben op kleinschalig en uniek hebben we gekozen voor een bijzondere locatie die daar naadloos op aansluit. De Oranjerie van Huis Doorn is slechts 10 keer per jaar exclusief beschikbaar en die eer is dit jaar aan ons. Met een prachtig uitzicht over het park in een bosrijke omgeving, centraal in Nederland, culinair omlijst met lokale en zoveel mogelijk biologische producten is het een feest om hier te mogen zijn. 

Ontspanning & ontmoeting in de tuin

Verder zijn er gedurende deze dag drie pauzemomenten ingepland om tot rust te komen en elkaar te ontmoeten onder het genot van culinaire hoogstandjes uit eigen keuken. Na afloop van het programma wacht ons een ontspannen borrel in de tuin met uitzicht op het prachtige Huis Doorn.  

Voor wie?

Bestuursleden, directeuren, schoolleiders, beleidsmakers, raden van bestuur, decanen, rectoren, afdelingsleiders in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Wanneer en waar?

Vrijdag 31 mei 2024 van 9.30 uur - 17.00 uur bij 'De Oranjerie' van Huis Doorn, Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn.

OV: Neem vanaf station Driebergen-Zeist buslijn U-OV bus 56 richting Wijk bij Duurstede en stap uit bij bushalte Huis Doorn. Of neem buslijn 50 vanuit Utrecht richting Wageningen en stap uit bij bushalte Doorn centrum. Loop naar de kruising en sla rechtsaf de Langbroekerweg in, na ongeveer 250 meter ligt Huis Doorn aan je rechterhand. 
Auto: parkeren is gratis op het parkeerterrein van Museum Huis Doorn aan de Langbroekerweg 10 in Doorn (de slagboom staat permanent open).

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnemersprijs € 499,00

Heb je vragen?

Zoek in de website