Spring naar mobiele navigatie

Over Beter schrijven bij alle vakken

Beter schrijven bij alle vakken

Leerlingen effectief leren schrijven

Veel leerlingen hebben moeite met schrijven. Niet met de vele korte berichten op social media, maar wel met langere en formele teksten zoals een verslag, brief of samenvatting. Ze hebben vaak geen idee hoe ze moeten beginnen met schrijven. En wat ze schrijven bevat onvoldoende structuur, kromme zinnen en stijlbreuken. Veel docenten vinden het moeilijk om leerlingen goed te leren schrijven. Het is een complexe activiteit die vaak ook veel tijd kost. In deze training leer je hoe je leerlingen effectief leert schrijven binnen jouw vak. Je leert ze structuur aanbrengen in de vakinhoud en hier goede teksten over te schrijven.

Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs 

Op dit moment worden de kerndoelen voor Nederlands en de moderne vreemde talen herzien. Duidelijk is dat er aandacht moet komen voor lees- en schrijfonderwijs in álle vakken en dus niet alleen bij Nederlands en de moderne vreemde talen. Door ze de lesstof van jouw vak al schrijvend te laten verwerken, leren je leerlingen niet alleen beter schrijven, maar ook de stof dieper tot zich te nemen. De inhoud van deze training loopt vooruit op de nieuwe kerndoelen, zodat jij voorbereid bent en je je leerlingen binnenkort al helpt bij goed leren schrijven.

Wat leer je? 

Tijdens deze eendaagse training leer je: 

  • waarom goed kunnen schrijven zo belangrijk is
  • schrijven koppelen aan de leerlijnen en leerdoelen van je vak
  • succesfactoren voor een effectief schrijfproces
  • leerlingen begeleiden aan de hand van het vijffasenmodel
  • goede schrijfopdrachten voor jouw vak ontwerpen
  • activerende didactiek die kritisch denken stimuleert

Voor wie? 

Deze training is bedoeld voor alle docenten in het voortgezet onderwijs. Van het vak aardrijkskunde tot economie en van muziek tot natuurkunde.  

Wanneer en waar?  

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Prijs per deelnemer 2024 € 485,00

Heb je vragen?

Zoek in de website