Spring naar mobiele navigatie

Over Burgerschapsonderwijs vormgeven binnen je school

Burgerschapsonderwijs vormgeven binnen je school

Burgerschapsonderwijs en de schoolvisie

Je wilt het burgerschapsonderwijs op jouw school goed voor elkaar hebben, want je vindt het belangrijk: het gaat om essentiële levensvaardigheden en persoonsvorming. Bovendien zijn po- en vo-scholen sinds 2021 verplicht om burgerschapsonderwijs doelgericht en samenhangend aan te bieden. Maar hoe ontwikkel je een goed plan, dat past bij de visie van jouw school en hoe en zorg je voor de uitvoering daarvan in de praktijk?

Actieplan voor burgerschapsonderwijs

In de tweedaagse training Burgerschapsonderwijs vormgeven binnen je school ontwikkel je beleid op het gebied van burgerschapsonderwijs voor jouw school. Dit doe je op basis van de landelijke ontwikkelde kerndoelen en bouwstenen van de SLO (2023). Je ontwerpt tijdens de training leerlijnen en een actieplan met handvatten voor de lessen burgerschapsvorming. Zo zorg je ervoor dat burgerschapsonderwijs goed ingebed is in het onderwijs van jouw school en dat je school gaat voldoen aan de wettelijke taak tot burgerschapsvorming.

Burgerschapsonderwijs en de 7 gewoonten van Covey

Tijdens deze training werken we vanuit de visie van CPS: met goed burgerschapsonderwijs lever je als school een duurzame en constructieve bijdrage aan de samenleving. De training is gebaseerd op de drieslag van onderwijspedagoog Gert Biesta en geïnspireerd door de manier van werken met de 7 gewoonten van Covey: een aansprekende werkwijze waarmee je ook je collega’s enthousiast krijgt voor burgerschapsonderwijs.

Wat leer je?

  • Wat is burgerschap eigenlijk en wat is de relatie met onze grondwet?
  • Wat impliceert de wet en wat vraagt het van je school?
  • Waarom is burgerschap misschien wel het belangrijkste vak van deze tijd?
  • Welke belangrijke focuspunten zijn er binnen dit thema voor jouw organisatie?
  • Wat doe je al op dit vlak en waar zit groeiruimte?

Vanuit een duidelijke visie ontwerp je in de training vervolgens een concreet actieplan voor de eerste stappen op weg naar doelgericht en samenhangend burgerschapsonderwijs. Na de training weet je voldoende om zelfstandig het plan verder af te maken en de uitvoering te coördineren.

Voor wie?

Leerkrachten, docenten en afdelingsleiders in po en vo die de ambitie hebben en de ruimte krijgen om de invoering van het burgerschapsonderwijs vorm te geven

Meer weten?

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Prijs per deelnemer 2024 € 900,00

Heb je vragen?

Zoek in de website