Spring naar mobiele navigatie

Over De 7 gewoonten van Covey in mentorles en projecten - vo

De 7 gewoonten van Covey in mentorles en projecten - vo

Zelfstandigheid en eigenaarschap vergroten

Je wilt als leraar, mentor of begeleider leerlingen voorbereiden op de samenleving van nu en morgen. Bijvoorbeeld in je mentorlessen, als ze samenwerken in projecten zoals het sectorwerkstuk of profielwerkstuk of bij een schoolactiviteit die ze zelf organiseren. Je wilt ze steun bieden bij de ontwikkeling van hun zelfstandigheid en eigenaarschap daarin. Ze hun persoonlijke aanpak laten vinden in het leren leren, leren kiezen en leren samenwerken. Je wilt de vaardigheden die ze daarbij nodig hebben versterken. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier?

Persoonlijk leiderschap: 7 gewoonten die leerlingen succesvol maken

De 7 gewoonten komen voort uit het gedachtengoed van Stephen Covey, auteur van de 7 Habits of Highly Effective People. In deze training leer je hoe toepassing van de 7 gewoonten zorgt voor succesvol leren, kiezen en handelen van leerlingen. Ze durven eigenaarschap en regie te nemen en daarin te groeien. Leerlingen ontwikkelen met de 7 gewoonten hun persoonlijk leiderschap dat ze goed kunnen gebruiken in het (vervolg)onderwijs, de samenleving en hun verdere leven.

Wat leer je?

Om de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap van leerlingen te kunnen begeleiden, ga je tijdens deze cursus eerst zelf de kracht van de 7 gewoonten ontdekken en ervaren. 

 • Je leert de 7 gewoonten zelf toe te passen op je ontwikkeling als leraar, mentor en begeleider.
 • Je leert hoe je, vanuit je persoonlijke visie en de visie van de school, een plan van aanpak maakt voor het werken met de 7 gewoonten. Je voert dit uit en krijgt feedback van de trainer en de deelnemers.
 • Je leert de 7 gewoonten in te zetten in (mentor)lessen, projecten en/of andere schoolactiviteiten.
 • Je reflecteert op je persoonlijke ontwikkeling in het werken met de 7 gewoonten en hoe je dit borgt in je werkwijze als leraar, mentor en begeleider. 

Voor wie?

Leraren, mentoren, project- en werkstukbegeleiders in het voortgezet onderwijs. We raden aan om met minimaal twee deelnemers van een school deel te nemen. Dit versterkt de borging van het geleerde in de eigen lespraktijk.

Wanneer en waar?

 • 22 september 2023, 9.30 - 16.00 uur
 • 31 oktober 2023, 9.30 - 16.00 uur
 • 7 december 2023, 9.30 - 16.00 uur
 • Locatie: CPS Amersfoort

Wat vonden anderen van deze training?

  • 'Inspirerende training met veel handvatten om zelf iets mee te gaan doen.'
  • 'Frisse benadering om 'de zaag scherp te houden' als docent/mentor.'
  • 'Tempo en afwisseling informatie en samenwerken was prima.'
  • 'Prettig hoe de cursus werd gegeven. Een belangrijk onderdeel daarbij was de tijd die we kregen om uit te wisselen en met elkaar verbinden te zoeken.'

Meer weten?

7 Habits Covey in het onderwijs
CPS-trainingen over de 7 gewoonten
Het mentoraat in vo en mbo

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Inclusief werkboeken 7 habits 4.0 en 7 eigenschappen die jou succesvol maken.

Heb je vragen?

Zoek in de website