Spring naar mobiele navigatie

Burgerschapsonderwijs

Burgerschapsonderwijs

Scholen willen en moeten burgerschap zichtbaar, herkenbaar en meetbaar maken in het onderwijs. Maar hoe geef je burgerschapsonderwijs vorm? CPS ziet effectief burgerschapsonderwijs niet als een apart vak: burgerschapsvaardigheden kun je het beste in de praktijk leren en oefenen, in alle vakken en in de hele school.
Neem contact op
Burgerschap algemeen.jpg

Burgerschap integreren in onderwijs

CPS ondersteunt scholen bij het integreren van burgerschap in het onderwijs. We kijken samen schoolbreed waar en hoe je leerlingen de gewenste kennis en vaardigheden bij kunt brengen: de kennis over de maatschappij en de vaardigheden om actief deel te nemen aan de samenleving. Vaak doen scholen al van alles aan burgerschap en kunnen deze activiteiten opgenomen worden in het burgerschapsplan.

Leerlijnen burgerschap

Voor het basisonderwijs hebben we speciale leerlijnen burgerschap, leerlingvragenlijsten en portfoliobladen ontwikkeld. Tijdens eens studiedag kun je die samen met je team eenvoudig op maat maken voor jouw school. Zo’n dag waarop je gezamenlijk aan burgerschapsonderwijs werkt, zorgt ook meteen voor draagvlak.

Burgerschap en de 7 gewoonten

Voor alle onderwijstypes zetten we de 7 gewoonten van effectief leiderschap (Steven Covey) in bij de ontwikkeling van burgerschapsvaardigheden. Deze 7 gewoonten zijn heel effectief om bij leerlingen pro-activiteit, doelgerichtheid, empathie en samenwerking te stimuleren. Met de ontwikkeling van deze vaardigheden draag je bij aan de vorming van leerlingen tot veerkrachtige en verantwoordelijke burgers met een positieve impact op de maatschappij.

Meer weten?

Wil je meer weten over burgerschap bij jou op school? Klik voor basisonderwijs dan op de knop hieronder. Voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kun je via de links onder aan deze pagina eenvoudig contact opnemen met onze adviseurs Miriam, Marjolein, Ariena of Renée.

Lees meer over

Heb je een vraag of wil je advies?

Neem dan contact op met Miriam, Marjolein, Ariena of Renée

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website