Zoeken in de website

Over CPS

Wie zijn we?

CPS is een adviesbureau voor het onderwijs. Wij begeleiden scholen en mensen in het onderwijs die zich verder willen ontwikkelen en het beste uit zichzelf, uit hun team en uit hun school willen halen. Dat doen we met oog voor de mens en heel praktijkgericht, want daar liggen onze roots.

Wat doen we?

Advies en (project)begeleiding          Professionalisering               

Wij geven advies en begeleiden bij ontwikkeltrajecten. Onze kennis en ervaring is zo divers, dat altijd een expert met u mee kan denken. Bij zo'n traject worden vaak trainingen en coaching ingezet.

Op maat op uw school, maar ook via CPS Academie, de grootste aanbieder van nascholing voor onderwijsprofessionals. Onze trainingen zijn Cedeo-erkend, een keurmerk dat je krijgt als meer dan 80 procent van de deelnemers (zeer) tevreden is. 
Thema's waar wij veel op doen Aanbod CPS Academie


Daarnaast schrijven onze adviseurs regelmatig boeken voor onderwijsprofessionals.
U vindt ze in onze webshop

Wat ons drijft

Wij hebben passie voor de ontwikkeling van leerlingen en voor de mensen in het onderwijs. Wij denken dat goed onderwijs kinderen helpt te worden wie ze (kunnen) zijn. Daarom is onze missie om samen met scholen te werken aan zo goed mogelijk onderwijs voor de leerlingen van nu en voor de samenleving van morgen. 

Waarom kiezen scholen voor CPS?

Wij kennen het primaire onderwijsproces als geen ander en verbinden dat aan besturende en ondersteunende processen. Wij geloven dat echte verbetering een integrale aanpak vraagt waarbij alle schakels in de school werken aan hetzelfde (onderwijs)doel, samen veranderen, en samen processen borgen. Wij maken wat complex is hanteerbaar. Wij staan voor blijvend resultaat.

Gemiddelde klantwaardering trajecten: 8
Gemiddelde waardering training: 8.1

In evaluaties geven scholen ons vaak terug dat:

  • We een echte partner zijn van de school, met een persoonlijke aanpak.
  • We gedreven gaan voor duurzame verbeteringen: als onze adviseur vertrekt, moet de gerealiseerde verbetering blijvend zijn.
  • We hoogwaardige, up-to-date kennis inbrengen en toch praktisch te werk gaan.

Voor wie doen we dat?

Voor ambitieuze scholen met leerlingen en studenten van 2 tot 18 jaar. Daarnaast voeren we regelmatig opdrachten uit voor samenwerkingsverbanden, gemeenten en rijksoverheid. CPS werkt volgens de algemene voorwaarden van CPS Consult BV"Ze kennen onze school goed en weten welke waarden wij belangrijk vinden."   "Constructief, verhelderend, heel bruikbaar en zelfs een klein beetje gezellig! Top. Deskundige trainer."
     
(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies