Spring naar mobiele navigatie

Inductietraject

Inductietraject

voor startende leraren

Het lerarentekort maakt het nog belangrijker om startende leraren binnen je school te houden. Je wilt dat ze met plezier en zelfvertrouwen voor de klas staan. Natuurlijk hebben ze veel geleerd tijdens hun opleiding, maar in de praktijk moeten ze ook effectief leren omgaan met bijvoorbeeld grote en drukke klassen, veeleisende ouders en hoge werkdruk. Met een goed inductietraject maak je van onzekere starters tevreden blijvers.
Neem contact op
Header inductietraject.jpg

Korte training startende leraren

CPS begrijpt dat de nood hoog is. Daarom bieden we hulp op korte en op langere termijn. Om starters direct op weg te helpen, kun je bijvoorbeeld snel een traject van circa vier maanden inzetten. Daarin trainen we startende leraren praktisch in de zes rollen van de leraar en in het mentoraat. Ze krijgen theorie, passen die toe in de praktijk en reflecteren door intervisie. Zo leren ze in korte tijd de belangrijkste vaardigheden voor meer grip op de klas, voor effectievere lessen en voor begeleiding van leerlingen. Met als resultaat dat ze al op korte termijn meer werkplezier en minder werkdruk ervaren.CPS Inductie kastspringen

Verdieping en uitbreiding inductietraject

Het korte inductietraject is uit te breiden met meer verdieping op de zes rollen en het mentoraat en ook met andere onderdelen. Met onderwerpen zoals differentiëren, activerende didactiek en taalbewust lesgeven, maar ook met lesbezoeken en coaching. Zo kun je als school samen met je starters bepalen waar behoefte aan is en je nieuwe leraren heel gericht ondersteunen.

Inductie inbedden in school

Om in de toekomst zelf je nieuwe leraren goed te kunnen begeleiden is het aan te raden om inductie te integreren in je schoolorganisatie. Het helpt enorm als niet alleen de schoolcoaches en schoolopleiders, maar alle leraren zich verantwoordelijk voelen voor hun startende collega’s en weten hoe ze hen kunnen ondersteunen. Ook de al langer werkzame leraren hebben tenslotte belang bij voldoende en goed functionerende nieuwe collega’s.

Inductie voor schoolopleiders en schoolleiding

Voor de integratie van het inductietraject in de school, biedt CPS begeleiding en training van je schoolopleiders en van de schoolleiding. Samen zorgen we dat de begeleiding van startende leraren een plek krijgt in de school en aansluit bij je schoolvisie. Schoolopleiders trainen we zodat zij in de toekomst niet alleen de starters maar ook andere leraren beter kunnen begeleiden. Gezamenlijk brengen we coaching en intervisie op een hoger niveau en laten zo de hele school meeprofiteren van het inductietraject. En daarmee wordt je school nog aantrekkelijker voor nieuwe leraren. 

Meer weten over de inductietrajecten?

Wil je meer weten over wat CPS kan betekenen voor startende leraren bij jou op school? In de infographic inductietraject zie je meer over onze aanpak. Wil je meer informatie en de mogelijkheden bespreken, neem dan contact op met een van de adviseurs die hieronder vermeld staan.

Lees meer over:

In de CPS Academie

Trainingen in Amersfoort of bij jou op school

Heb je een vraag of wil je advies?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website