Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Jaap ter Steege

Berichten van "Jaap ter Steege"

 1. Oracy: leren om/door te spreken

  23 februari 2021 om 13:48 - door Jaap ter Steege, Miriam Op de Beek, Arjan de Lange - 0 reacties

  Hoe gaat het in deze coronatijd eigenlijk met de kinderen in je klas? Ze zeggen vaak ‘goed’, maar is dat ook zo? Het uitblijven van vragen en reacties doet je soms anders vermoeden. Zijn de kinderen überhaupt in staat om te verwoorden wat ze voelen en vinden? Kunnen ze een goed gesprek voeren met jou en anderen? Om die vermogens gaat het bij Oracy. 

  Lees meer over "Oracy: leren om/door te spreken"

 2. (Zelf)leiderschap en leren op afstand

  8 april 2020 om 16:10 - door Jaap ter Steege, Miriam Op de Beek - 0 reacties

  Als leerlingen vanuit huis online leren dan is het goed mogelijk dat zaken in de thuissituatie afleidend zijn voor lessen en opdrachten die we aanbieden. Het is goed om ons bewust te zijn van de volgende gedachten; hoe kunnen leerlingen onafhankelijk leren en wat motiveert hen? Welk einddoel hebben we voor ogen? Hoe wordt de leerling mede-eigenaar van zijn of haar leerproces op afstand? Hoe maken we het digitale leeraanbod en de instructies zo krachtig mogelijk?

  Lees meer over "(Zelf)leiderschap en leren op afstand"

 3. Hoe de taal van de 7 Gewoonten van Covey verbindend en versterkend kan werken in het contact op afstand tussen school en thuis.

  24 maart 2020 om 14:03 - door Jaap ter Steege - 1 reactie

  We leven in bijzondere tijden waarin we gesteld worden voor onverwachte gebeurtenissen en waarin van ons gevraagd wordt om snel te reageren op veranderingen. Tijden waarin paradigma’s verschuiven, van ons handelen iets anders gevraagd wordt dan we gewend zijn, waardoor we de keuze maken om de beoogde resultaten te wijzigen.

  Lees meer over "Hoe de taal van de 7 Gewoonten van Covey verbindend en versterkend kan werken in het contact op afstand tussen school en thuis."

 4. Doen we het zelf eigenlijk wel samen? Versterk het persoonlijk leiderschap in uw team

  28 januari 2019 om 09:00 - door Jaap ter Steege - 0 reacties

  Wat als de mensen uit uw team altijd naar ú toe komen als er iets aan de hand is? Omdat ze vinden dat ú degene bent die het moet oplossen. Dan verandert er niets zo lang u niets doet. Dan komt alles op uw bord te liggen. Alle verantwoordelijkheid en al het werk.

  Lees meer over "Doen we het zelf eigenlijk wel samen? Versterk het persoonlijk leiderschap in uw team"

 5. Persoonlijkheid voorspelt succes?

  5 september 2017 om 15:01 - door Jaap ter Steege - 4 reacties

  Ruim twee jaar geleden las ik in dagblad Trouw een artikel met de kop ‘Persoonlijkheid voorspelt succes’. Kern van het verhaal was dat IQ weliswaar belangrijk is voor succes, maar persoonlijkheid een veel betere voorspeller ervan is. Daarmee kom je op de interessante vraag: Welke leerling maakt de meeste kans op maatschappelijk succes: de slimste of de sociaalste?

  Lees meer over "Persoonlijkheid voorspelt succes?"

Zoek in de website