Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Miriam van Etteger

Berichten van "Miriam van Etteger"

 1. Stilstaan bij ethische dilemma’s…

  26 februari 2021 om 11:07 - door Miriam van Etteger, Clarien Veltkamp - 0 reacties

  In het najaar van 2020 kwam een groep bestuurders, vanuit alle hoeken uit het land bij CPS bijeen om zich samen te buigen over het onderwerp Ethisch leiderschap. De groep bestuurders is divers, mannen en vrouwen, uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs, van éénpitters tot grote stichtingen met veel scholen.

  Lees meer over "Stilstaan bij ethische dilemma’s…"

 2. Een levende visie vraagt een brandend vuur

  26 maart 2018 om 09:38 - door Miriam van Etteger - 1 reactie

  Door het versterken van persoonlijk leiderschap krijgt iedere leerling het beste onderwijs. Dit motto is te vinden achterop mijn visitekaartje omdat het voor mij de essentie is van leiderschap. Als het persoonlijk leiderschap van onderwijsprofessionals wordt versterkt, wint het onderwijs op een geweldige manier aan kwaliteit. Dit persoonlijke motto loopt als een rode draad door mijn werk als onderwijsadviseur.

  Lees meer over "Een levende visie vraagt een brandend vuur"

 3. Herregistratie schoolleiders: een kans voor beter onderwijs

  11 april 2016 om 08:02 - door Miriam van Etteger, Rob Freeke (Penta Nova) - 0 reacties

  De maatschappij verandert in hoog tempo, net als de inzichten over onderwijs en over de ontwikkeling van kinderen. Thema’s als breindidactiek, 21st century skills, digitalisering en doordachte interventies zijn nauwelijks meer weg te denken uit het onderwijslandschap. Leerkrachten zijn zich terdege bewust van alle veranderingen om hen heen en spelen daar slim op in. De afgelopen 20 jaar is de kennisontwikkeling en deskundigheid van leerkrachten enorm toegenomen. Door gerichte scholing ontwikkelen zij zichzelf en velen specialiseren zich bijvoorbeeld tot gedragsspecialist, master leren en innoveren, taalcoördinator, rekencoördinator of ib’er. Wat betekent dit voor u als schoolleider?

  Lees meer over "Herregistratie schoolleiders: een kans voor beter onderwijs"

 4. Visie-ontwikkeling op school, en hoe u daar leiding aan geeft

  11 januari 2016 om 08:00 - door Miriam van Etteger - 1 reactie

  Doen jullie als CPS ook iets aan visieontwikkeling? Deze vraag wordt mij op het moment vaak gesteld. Duidelijk is dat veel scholen zich aan het herijken zijn met betrekking tot hun onderwijs. Waar willen we voor staan? Wat is werkelijk van belang in de ontwikkeling van jonge mensen? Hoe krijgt persoonlijke vorming en persoonlijk leiderschap van leerlingen een plaats in het curriculum? Blijven we als school ook voldoende gefocust op onze opbrengsten en resultaten? En als ik dat allemaal al denk te weten: hoe zorg ik er dan als leidinggevende voor dat ik het team meeneem in dit proces en zij zich ook nog mede-eigenaar voelen van onze school? 

  Lees meer over "Visie-ontwikkeling op school, en hoe u daar leiding aan geeft"

Zoek in de website