Spring naar mobiele navigatie

Berichten geschreven door Naomi Baggelaar

Berichten van "Naomi Baggelaar"

 1. Hoe maak je kleuters taalbewust?

  23 februari 2023 om 11:47 - door Naomi Baggelaar - 0 reacties

  Vaardigheden rond klanken en letters zijn een belangrijk onderdeel van geletterdheid van jonge kinderen.  Het is de basis voor het goed leren lezen en schrijven. In de kleuterperiode leggen we het fundament hiervoor door klankleer: het fonologisch en fonemisch bewustzijn.

  Lees meer over "Hoe maak je kleuters taalbewust?"

 2. Effectief woordenschatonderwijs in de praktijk

  2 februari 2023 om 09:32 - door Naomi Baggelaar - 0 reacties

  In onze samenleving vormen woorden de sleutels voor taalbegrip en kennisoverdracht. Onze woordenschat is dan ook van groot belang voor het functioneren in de maatschappij. Een veel terugkomende vraag is hoe leerkrachten ervoor kunnen zorgen dat woordenschat wordt aangeleerd. Leerkrachten leggen namelijk de hele dag woorden uit, maar merken dat hun inspanning niet altijd tot de gewenste resultaten leiden. Maar wat werkt dan wel?

  Lees meer over "Effectief woordenschatonderwijs in de praktijk"

 3. Hoe stimuleer je de mondelinge taalvaardigheid van je leerlingen in het po?

  26 augustus 2022 om 13:57 - door Naomi Baggelaar - 0 reacties

  Blog 7 - Oracy
  Mondelinge taalvaardigheid is ontzettend belangrijk: voor het leren lezen en schrijven, maar ook om te leren je te uiten, begrepen te worden en anderen te begrijpen. Natuurlijk praat ik veel met kinderen, heb ik groepsgesprekken en gebruik ik denksleutels om gesprekken met de (kleuter)klas te voeren. Maar wat de opbrengsten hiervan zijn, kan ik eigenlijk ook niet benoemen. Hoe ik dit kon veranderen, in mijn toch al overvolle lesagenda, was mij tot voor kort onduidelijk. Maar laatst ontdekte ik dat het voor de hand liggender én makkelijker is dan ik altijd had gedacht.

  Lees meer over "Hoe stimuleer je de mondelinge taalvaardigheid van je leerlingen in het po?"

Zoek in de website