Spring naar mobiele navigatie

CPS zoekt een HR adviseur

vacature hr adviseur website

In onze organisatie hebben wij een vacature voor een HR-adviseur (circa 0,4 fte). Ben jij een ervaren en proactieve HR-professional met sterke adviesvaardigheden? Dan maken wij graag kennis met je.

Wat ga je doen?

Voor de HR-adviseur ligt naast het reguliere werk een uitdagende opdracht te wachten: de verdere professionalisering van de organisatie en de doorontwikkeling van zelforganiserende teams. In deze zelfstandige en stevige adviesfunctie gaat de aandacht uit naar het adviseren en ondersteunen van de directie. Je bent voor de directeur, strategisch HR adviseur en de medewerkers het aanspreekpunt voor alle relevante HR-vraagstukken.
Zo ondersteun je de directeur en de strategisch HR adviseur bij de uitvoering van de HR-processen door gevraagd en ongevraagd advies te geven op de uitvoering van taken ten behoeve van in-, door- en uitstroom, de toepassing van arbeidsvoorwaarden, arbeidsrechtelijke vraagstukken en organisatiecultuur.
Daarnaast signaleer je ontwikkelingen, knelpunten en (praktische) behoeften op het HR-vlak en je ziet toe op de juiste naleving van de relevante wet- en regelgeving, cao, protocollen en contracten. In dit kader signaleer je mogelijke risico’s en doe je voorstellen.
De dynamiek is groot en het betreft een uitdagende en stevige opdracht. In dit kader is meerjarige werkervaring als HR-professional een vereiste voor het solliciteren op deze functie.
Je wordt onderdeel van het stafteam en je werkt samen met de strategisch HR adviseur en met een medewerker personeelsadministratie. We werken op een open en informele wijze samen aan het realiseringen van onze doelstellingen.

Wie zijn wij?

CPS is een adviesbureau voor het onderwijs, met totaal circa 30 medewerkers. Onze organisatie bestaat uit vier expertiseteams (team Covey en Persoonsvorming, team Leiderschap en Schoolontwikkeling, Team Taal/Jonge Kind en Examentraining en Team Didactiek & Pedagogiek). Onze onderwijsadviseurs werken op scholen in heel Nederland. Zij begeleiden en trainen managementteams en docenten bij bijvoorbeeld schoolontwikkeling. We helpen scholen om ambities te benoemen en ze waar te maken. Dat doen we voor de leerlingen van nu en de samenleving van morgen. 
Naast de expertiseteams heeft CPS verschillende ondersteunende teams, zoals team Marketing en team ICT.

CPS is een dochteronderneming van Driestar educatief. Je staat op de payroll van CPS en werkt 100% voor CPS, de formele aansturing vindt echter plaats vanuit Driestar educatief. Jouw standplaats is het kantoor van CPS in Amersfoort, op 5 minuten lopen van station Schothorst.   

Wanneer maken wij graag kennis met jou?

 • Je bent een ervaren en proactieve HR-professional met sterke adviesvaardigheden;
 • je hebt een stevige persoonlijkheid met voldoende lef;
 • je hebt minimaal een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau in de richting van bijvoorbeeld Human Resource Management of Organisatiepsychologie;
 • je hebt inmiddels 5-7 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol; bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan binnen complexe organisaties;
 • in eerdere banen heb je ervaring opgebouwd in het adviseren over en het begeleiden van cultuur- en organisatie verandervraagstukken;
 • je bent (organisatie) sensitief, ziet de vraag achter de vraag en acteert daarop met een vooruitziende blik;
 • je hebt voldoende kennis hebt van werving en selectie en arbeidsmarktcommunicatie; dit is van belang in verband met de groeiambities van CPS.;
 • je hebt een praktische instelling, gecombineerd met een goed analytisch vermogen;
 • je beschikt over brede theoretische kennis, zicht op ontwikkelingen binnen het HR-vakgebied en kennis van arbeidsrecht.

Wat bieden wij je?

 • Een afwisselende baan in een dynamische omgeving;   
 • vrijheid én verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de groeiambities van CPS;
 • een arbeidsovereenkomst voor 0,4 fte per week;
 • als HR-adviseur binnen CPS lever je indirect ook een bijdrage aan de professionalisering van scholen;
 • Voor deze functie starten we met een jaarcontract. Uiteindelijk willen we je graag in vaste dienst aan onze organisatie toevoegen. 

Informatie en solliciteren

Beschik je over de vereiste ambitie, kennis en ervaring en voldoe je aan het geschetste profiel? Dan maken we graag kennis met je. Gebruik s.v.p. het sollicitatieformulier dat u hieronder vindt. 
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie van HR-adviseur kun je contact opnemen met Thea de Mots (strategisch HR-adviseur), 06-53 23 80 00, of w.demots@driestar-eduatief.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Anna van Boven, personeelsadviseur, via hr@cps.nl.

Sollicitatieformulier

Kalender (dd-mm-jjjj) 
Uw brief en cv

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website