Spring naar mobiele navigatie

Programma van Slimmer organiseren van je peuter- en kleutergroep

Slimmer organiseren van je peuter- en kleutergroep

Programma van Slimmer organiseren van je peuter- en kleutergroep

Op maandag 30 september:
10:00 - 16:00 Programma Door Jeroen Aarssen, Lilian van der Bolt
  1. Van 10:00 tot 16:00

    Programma

    Door Jeroen Aarssen, Lilian van der Bolt

    We kijken op de eerste plaats naar voorwaarden voor groepsmanagement en naar gedragsmanagement en zelfsturing van het jonge kind. Bijvoorbeeld door te werken aan eenvoudige regels en uitgestelde aandacht. We gaan aan de slag met de voorbereidende opdracht waarin je het dagprogramma van je eigen groep onder de loep neemt.

    Vervolgens kijken we naar structurerende principes die van belang zijn voor peuters en kleuters en naar verschillende groeperingsvormen, hun doel en functie. We kijken naar mogelijkheden voor een slimmer en efficiënter groepsmanagement waarin je verschillende groeperingsvormen afwisselt en je het speel- en leerpotentieel van kinderen beter benut. Op deze manier spelen en leren peuters en kleuters meer betrokken en met meer welbevinden.

    Je leert hoe je het spelen en leren ondersteunt, vooral door spel in de hoeken op maat te begeleiden en te stimuleren. Op zo’n manier til je het spel op een hoger plan. Ook leer je wat je kunt inzetten om kinderen veel actiever te laten spelen, ontdekken, leren en denken. En ook wat je kunt doen om kinderen meer op elkaar te betrekken, van elkaar te laten leren en met elkaar te laten spelen. We kijken daarbij ook naar de inrichting van de binnen- en buitenomgeving. Ook thema’s als diversiteit en inclusie komen in de bijeenkomst aan de orde.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Prijs per deelnemer 2024 € 450,00

Heb je vragen?

Zoek in de website